A válogatók 170 darabot néztek meg határon innen és túl, amíg kiválasztották a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenyelőadását - mondta el Regős János, a Szkéné Színház igazgatója, a válogatók egyike az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A darabokat Térey János író, költő, drámaíróval együtt választották ki, hasonló ízlésvilággal bírnak és mindketten szeretik a formanyelvileg izgalmas előadásokat, így könnyű döntési folyamatot tudnak a hátuk mögött - tette hozzá az igazgató.   

Nagyon népszerűek a színházakban Bertolt Brecht és Henrik Ibsen darabjai, az igazgató ezek közül kiemelte a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásában Ibsen Rosmersholm című darabját "nagyon erős, sokkoló hatással volt ránk".   

A többi évhez képest érdekesség még, hogy egy darabot, A kaukázusi krétakört három színház előadásában is beválogatták - mondta el az igazgató.   

A POSZT előadásait június 7. és 16. között a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán és kamaraszínházában láthatja a közönség és a szakmai zsűri. A versenyprogramba négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli előadás került be.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 665 megtekintés

Videó: 47 971 147 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887810

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh