A nyári szünettel együtt megkezdődött az iskolafelújítások szezonja is. Komlón három intézményben konyhákat, ebédlőket és tantermet is korszerűsítenek a következő hónapokban egy több éves projekt részeként.

Alig halt el az utolsó csengőszó és távoztak a diákok, máris átvették a helyüket az építőmunkások a komlói szakközépiskolában. A kökönyösi intézményben teljesen felújítják a konyhát és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket. „Új padló- és falburkolatokat építünk be, kicseréljük a vizesblokkok berendezését és a lámpákat, végül kifestjük a helyiségeket. Rájuk sem lehet majd ismerni a következő tanévben” – foglalta össze Polics József polgármester.

A nyári felújítási program összesen három iskolát érint majd. A héten elkezdődött Szilvásban is a munka. Itt az intézményhez vezető bekötőutat szélesítik ki, hogy az ebédet szállító autók egészen az épületig tudjanak hajtani. Ez nemcsak kényelmesebb, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból is jobb megoldás a jelenleginél. Július elején pedig a felsőszilvási iskola következik: a tálalókonyha, az ebédlő és egy tanterem felújítására kerül sor a szakközépiskolához hasonló módon. A befejezési határidő augusztus vége, az új tanévet megújult helyiségekben kezdhetik a gyerekek.

A teljes projekt költségvetése megközelíti a tízmillió forintot. A város felelős és takarékos gazdálkodásának köszönhetően ezt saját forrásból elő tudják teremteni. Tudatos döntés eredménye az is, hogy helyi vállalkozók végzik el a feladatokat, az elköltött pénz így visszakerül a komlóiakhoz.

„Az iskolafelújításoknál, akárcsak más nagyobb projektjeinknél, tudatos és fokozatos építkezést folytatunk. Minden évben néhány részfeladatot elvégezve tudjuk elérni a nagyobb céljainkat. Az iskolai konyhák-ebédlők közül például már csak a kenderföldi és a szilvási van vissza, ezeket jövőre meg fogjuk csinálni” – közölte a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 783 megtekintés

Videó: 47 971 379 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887830

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh