Százmilliós beruházással fejlesztették a térségi szociális ellátórendszert.

A komlói és a pécsi kistérség összesen 21 településén javultak a szociális szektorban dolgozók munkakörülményei és az ellátást igénybe vevő rászorultak helyzete a napokban lezárult európai uniós nagyprojekt nyomán. A Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ és a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közösen lebonyolított fejlesztési programja a központot és a kistelepülési egységeket is érintette.

Már érezhetőek az elmúlt évek legnagyobb szociális beruházásának első hatásai Komlón és környékén. A Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ és a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat TOP-4.2.1-15-BA1-2016-00004 kódszámú közös projektje a napokban fejeződik be hivatalosan, de a legtöbb programelem már korábban elkészült, némelyiket hónapok óta használják a szolgáltatók és ügyfeleik.

A leglátványosabb változás, hogy mind a 21 érintett településen önálló ügyfélszolgálati irodákat alakítottak ki, amiket közösen használ a szociális központ és a családsegítő. A helyiségeket az önkormányzatok biztosították, a berendezést és az informatikai eszközöket pedig a projekt fedezte. Így végre adottak a feltételek, hogy a szakemberek bizalmasan, nyugodt körülmények között tudjanak beszélgetni az ügyfelekkel, amire a szociális munkában különösen nagy szükség van.

Felújítások és átalakítások történtek több épületben: akadálymentesítésen esett át a családsegítő komlói épülete, valamint a magyarszéki, oroszlói és szászvári, részben szociális célú ingatlanok is.

Komlón új szolgáltatásokkal is bővült a szociális intézmények kínálata. Az Arany Alkony Idősek Klubjában a szükséges eszközök beszerzésével beindult a demenciában szenvedő betegek nappali ellátása. A szenvedélybetegek terápiájában nagy tapasztalattal rendelkező INDIT Közalapítvánnyal összefogva pedig egy közösségi ellátásra alkalmas helyiséget alakítottak ki a városban. Mindkét újdonság hamar népszerű lett az érintettek körében, ami bizonyítja, hogy a szociális intézmények jól mérték fel helyben az igényeket.

Forrás: Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 236 megtekintés

Videó: 47 966 918 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887452

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh