Békéscsabán, az Olimpici GP következő állomásán léptek pástra a járvány miatti kihagyás után a komlói Villa Complov SC legfiatalabb párbajtőrözői.

A visszatérés csendesre sikerült. A komlói vívók és edzőik egyetértettek abban, hogy ezen a versenyen sok "bent maradt a kezekben". De nézzük az eredményeket!

Az újonc (U14) lányoknál Gasparik Viktória (a képen jobbra) a csoportkörben öt asszójából kettőt nyert meg, majd a táblán 15-10 arányban kiejtette ellenfelét, akivel szemben a csoportkörben még 5-2 arányban alulmaradt.

Ezt követően a későbbi ezüstérmessel került szembe vívónk, akitől 15-9 arányú vereséget szenvedett, így a 15. helyet szerezte meg a 23 fős mezőnyben.

A fiúknál Végh Marcell szintén két győzelemmel lépett tovább a csoportból, majd 15-5 arányban kikapott a táblán, ami a 25. helyet jelentette számára a 38 induló közül.

A serdülő (U15) fiúk 41 fős versenyében 26. lett Szabó Benedek, aki két csoportgyőzelme után 15-7 arányban maradt alul a táblán.

A lányoknál Gál Hanna és Soós Réka is egy-egy győzelmet szerzett az első körben, így előbbi a 31., utóbbi a 32. helyen zárta a 36 fős viadalt.

Forrás: Villa Complov SC