A szombaton sorra kerülő Orfű-ralival kezdődik meg hivatalosan a magyarországi ralis idény, de az eseményen csak a Rally2 és a Rally3 kategória indulói versenyeznek, az élvonalba tartozó, vagyis a Rally1-es párosok tesztelésre használhatják a viadalt.

A Mercarius országos ralibajnokság első futamát, a Salgó-ralit jövő hétvégén rendezik majd Salgótarjánban és környékén, azonban az abszolút élmezőny tagjai közül többen is beneveztek az orfűi versenyre, hogy tesztelni tudják a technikát. Közülük is talán a legnagyobb név a 2020-ban kategóriagyőztes, 2019-ben a nyíregyházi Európa-bajnoki futamot megnyerő Turán Frigyes, aki az idén régi-új navigátorával, Farnadi Ágnessel vág neki a bajnokságnak.   

"Nagyon várjuk az Orfű-ralit, amely számunkra egy valós versenykörülmények között zajló tesztfutam lesz, így az értékelésbe természetesen nem számít bele az eredményünk" - mondta az MTI-nek Turán. A Shell Helix Ultra csapat versenyzője hozzátette, jó pályákon, két klasszikus mecseki gyorsaságin tesztelhetnek majd három körben, így ki tudják próbálni, milyen munkát végeztek az előző év vége óta a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautón.   

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke kiemelte, az utánpótlás szempontjából különösen fontos verseny az orfűi, mert a Rally2-ben és a Rally3-ban is sok tehetséges fiatal versenyzőpáros áll rajthoz, nekik pedig minden futamra szükségük van a fejlődéshez.   

"Ugyanakkor a hazai élmezőny szempontjából is kiemelt jelentőségű ez az esemény, sokan ugyanis itt próbálják majd ki az új, vagy a téli szünetben tovább fejlesztett autójukat, esetleg az új navigátort, csapatot" - mondta az MNASZ elnöke, aki hozzátette, Orfűn mindig jó hangulatú, remek versenyeket sikerült rendezni, és biztos abban, hogy ez most sem lesz másképp.   

Az Orfű-ralira a Rally2-es és a Rally3-as kategóriában is 46-46 páros nevezett be, előbbi géposztály indulóira 76 kilométernyi, utóbbiéra pedig 50 kilométernyi gyorsasági szakasz vár szombaton. Tesztelési szándékkal több mint 20 páros indul a bajnoki élmezőnyből, nekik szintén a 76 kilométeres versenytávot kell teljesíteniük.

Forrás: MTI / rallyfeeling.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 290 852 megtekintés

Videó: 47 465 403 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6783700

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh