2011.június 29. és július 3. között Magyarországon rendezik meg az I. Borász Futball Európa Bajnokságot hat ország részvételével. Nemzetközi védnöke Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke lesz. A borász - EB hazai fővédnöke Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke lesz. A hazai nemzeti csapat mellett az osztrák,a német,a svájci,az olasz és a szlovén borász válogatott vesz részt a tornán. Híres borászok, pincészetek kiváló futballistáiból verbuválódott össze a csapat.

Már több éve rendszeresen összejönnek különböző mérkőzésekre, és természetesen rendszeresen edzést is tartanak. A Magyar Borászok Nemzetközi Válogatottja az elmúlt évben több ország csapatával vette fel a kapcsolatot, játszott barátságos mérkőzéseket, illetve legutóbb 2010 májusában Olaszországban vett részt egy nemzetközi tornán. A magyar csapat ezen az eseményen ajánlotta fel, hogy megrendezi az első EB-t és várhatóan jövőre Ausztria ad majd otthont a második Európa bajnokságnak. 2012 - ben remélhetőleg Franciaország, Horvátország, Spanyolország, Montenegró borász csapata is képviselteti magát a nemzetközi mezőnyben. A csoportmérkőzéseket a villányi és mecsekaljai borvidéken található településeken rendezik. Nemcsak a pincékben, a pályán is félelmetesen jó a csapat a teljesség igénye nélkül: Takler, Gere, Rókusfalvy, Bock, Légli, Polgár, Hernyák és a többiek. A mérkőzések helyszíne: Harkány, Siklós, Villány, Beremend, Nagyharsány.

Jó szurkolást, borozást, sportolást kíván a Borász Válogatott Szövetségi Kapitánya Magyar Zoltán, és a szervező bizottság.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 729 806 megtekintés

Videó: 28 824 991 megtekintés

Látogatók

Összesen5228440

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh