Ősidők óta tart a viszály a pécsi és a komlói szurkolók közt, azonban egy váratlan helyzet összebékítheti-e a feleket?

Valamennyi sportbarát, szurkoló tudja, hogy a Komló – Pécs olyan rangadó, mint a Fradi – Újpest, vagy a Liverpool - Manchester. Most egy faramuci helyzet alakult ki a pécsi és a komlói szimpatizánsok körül; a PINKK 424 női kosárlabda csapata Komlón játssza hazai mérkőzéseit, bizonyos körök úgy gondolják, hogy itt az alaklom elásni a csatabárdot, mások viszont szentségtörésnek tartják, hogy egy pécsi csapatot biztatnak a komlói csarnokban a szinte névre szóló helyeken. Megkérdeztük mindkét felet mi a véleményük a kialakult helyzetről:

Hogyan érintett a szétválás (PEAC, PINKK 424? A Pécs-Komló viszály szinte örök, mit szólsz ahhoz, hogy a PINKK 424 Komlón játssza a meccseit? Szerinted, lesz affér a komlói szurkolókkal?

„Sajnos rosszul, mert ennek a két csapatnak együtt kéne boldoggá és büszkévé tenni a pécsi közönséget. A viszályról meg csak annyit hogy a foci és a kosárlabda két különböző dolog, és nem rajtunk múlik a balhé. Mi a csapatunknak megyünk szurkolni és nem a balhét keresni. A komlói meccseket meg tudjuk, kinek köszönhetjük a nagy pécsi önkormányzatnak. Amúgy meg ami itt most folyik a kosárlabda korul sok szurkoló el fog pártolni ettől a sportágtól, meg kell nézni a PEAC ingyenes meccseit, mennyien voltak kíváncsiak rá, állítom, ha egy csapat marad több ezren lettünk volna kint.” (Péter egy pécsi szurkoló)

„Mint mindenki én is úgy gondolom, hogy sokkal jobb lett volna, ha a régi csapat marad és megy tovább sajnos ezt mások másképp gondolták és a cselekedeteikből, amit azóta is tesznek, kiderül, hogy csak akadályokat gördítenek mások elé. Fontos kihangsúlyozni, hogy mi továbbra sem a PEAC ellen vagyunk csak bizonyos dolgok, amiket a város vezetői tettek és tesznek nekünk nem szimpatikus. Az első ilyen lépés az önkormányzat kiválása volt és hogy utána az állítólag működésképtelen csapatban lévő tulajdonukért még 20 milliót akartak kérni. A másik ilyen dolog az a csarnok mizéria megvolt a megállapodás a Gandhival, de itt is keresztbe tettek ugyanez történt a Nagy Lajosban is. Így maradt a komlói csarnok. Minden szurkoló jobban örülne, ha Pécsen lennének a meccseink, de ha már így alakult, akkor Komlón csinálunk majd haza hangulatot. Viszályok a két csapat kézilabda szurkolói között volt, ami ilyen szomszédvárak esetében előfordul. Nekünk a kosárcsapat szurkolóinak nem szokásunk a balhézás. Mi köszönjük a komlói csarnoknak, hogy befogadnak minket és nagyon szívesen látunk mindenkit, akit érdekel ez a csapat, és aki szeretne az a szurkolásba is beszállhat.” (László, pécsi szurkoló)

Megkérdeztük a másik felet is, akik kérdésünkre a következőt mondták el:

„Béke soha nem lesz.. Az biztos...de abba is biztos vagyok, hogy a kosárlabda meccsek rendbe le fognak zajlani ...ebbe a városba senki nem olyan bátor, " kemény " hogy lejárjanak kötekedni ...és ezek a pécsi kosaras szurkolóknak a 99% csak tapsikolós szurkoló.” (egy komlói szurkoló)

„Engem abszolút nem zavar, ha itt játszanak a Pécsi női kosár más megítélés alá esett mindig a Komlói szurkolók körében sokan jártak be a meccseikre. Ők most egy kicsit szabadságharcot vívnak. Egyébként az egyik fő szurkolójuk jó cimborám, már sok Fradi meccsre utaztunk együtt a FradiBusz hálózattal. Majd arra leszek kíváncsi mikor a Pécs-Pécs összecsapáson kinek lesz több szurkolója. Színesítik a város sport palettáját és hírünket viszik az országban (tv, újság). Ha az egészségem engedi, le fogok menni, megnézni őket.” (Gábor, egy komlói szurkoló)

„Szerintem semmiféle balhé nem lesz, hiszen nincs is, aki csinálná…

Nyilván örülök, hisz egyrészt NB I-es kosármeccseket láthatnak a nézők - s, ha a helyi csapatnak lenne esze, mindig előttük játszanának. És ez a két tábor egy vicc - mert nincs ilyen.” (egy másik komlói drukker)

Sokan tehát úgy vélik, hogy itt az idő, hogy a sport élmény túlnyúlik az ellenségeskedésen, s ha csak a mérkőzések idejére, de leteszik a felek a csatabárdok, és mint mondták ez egy másik sportág. Első hazai tétmérkőzését október 11-én játssza a pécsi csapat Komlón a Sportközpontban 19 óra 15 perckor, vendég az elmúlt idény második helyezettje a Sopron!

SZERETNÉNK ITT FELHÍVNI A FELEK FIGYELMÉT, HOGY A FAIR PLAY SZELLEMÉBEN, SPORTSZERŰEN BUZDÍTSÁK A PINKK 424 CSAPATÁT!

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 839 439 megtekintés

Videó: 49 016 340 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7042690

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh