Rádiós chipeket tartalmazó egyenruhát kell hordaniuk egy brazil nagyváros diákjainak. Az intelligens köpeny a szülőknek jelenti smsben, ha lóg a gyerek - adta hírül a BBC online kiadása.

Sötét jövőt festő sci-fivé vált hasonlatossá brazil Vitoria da Conquista város diákjainak élete. A tizennégy évnél fiatalab tanulóknak az iskola címerével díszített egyenruhát kell hordaniuk, amibe egy chipet építettek. A chipek helyzetét figyelő rendszer smsben értesíti a szülőket, ha a gyerek nem ment be iskolába, vagy ha elkésett az óráról. A hatóságok szerint a megfigyelés javítani fogja a tanár-szülő kapcsolatot.

A háromszázezer lelkes Vitoria da Conquistában mintegy húszezer diákra húztak "intelligens egyenruhát". A ruhákra azért volt szükség a helyi oktatási vezető, Coriolano Moraes szerint, mert a szülők nem voltak tudatában annak, mennyit hiányoznak az iskolából gyermekeik. Sokan elvitték a gyerekeket reggel iskolába, de mivel el kellett rohanniuk dolgozni, nem nézték meg, hogy bemegy-e a gyerek a kapun - mondta Moraes az AP hírügynökségnek.

Az iskolákba szerelt leolvasókapukból és a rádiós chipekkel felszerelt köpenyekből álló rendszer bevezetése 700 ezer dollárba, azaz 154 millió forintba került a városnak. A tervezők szerint az egyenruhák strapabíróak, a mosás és a vasalás sem fogja tönkretenni a chipeket.

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Névsorolvasás helyett RFID chip

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 763 megtekintés

Videó: 48 312 082 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922324

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh