Az USA Columbia kerületi fellebbviteli bírósága támogatja a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) arra vonatkozó határozatát, hogy ne tegyék közzé az ügynökség és a Google korporáció kapcsolatait cáfoló, ill. megerősítő dokumentumokat.

A bírósági határozat az Electronic Privacy Information Center (EPIC) követelésével kapcsolatos. Az EPIC ugyanis a korporáció és a hírszerzés együttműködése jellegére vonatkozó információk közzétételét követelte . A szervezet többek között érdeklődik, hogy az NSA és a Google milyen együttműködést folytatott 2010 januárjában, amikor a Gmail szolgáltatón tömegesen feltörték a kínai civil aktivisták azonosító adatait. A Google akkor bejelentette, hogy az amerikai hatóságok segítségét kérte, amelyekhez nyilván az NSA is tartozik.

Később az ügynökség volt vezetője, Mike McConnell hangoztatta, hogy a hírszerzés és a magáncégek, többek között a Google kapcsolatai elkerülhetetlenek, azonban maga a hivatal nem erősítette meg, de nem is cáfolta az NSA és a korporáció kapcsolataira vonatkozó híreket.

A bíróság rámutatott határozatában, hogy a hírszerzés és a korporáció viszonyára vonatkozó dokumentumok közzététele árthat az USA nemzetbiztonságának.

Forrás: ruvr.ru

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Az összeesküvés elméletek cenzúrázását a Google végezze

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 867 331 megtekintés

Videó: 49 048 383 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7051888

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh