Az Egyesült Államok legújabb találmánya lehűtheti lelkesedésünket a tetőkre telepített hagyományos napelem létesítmények iránt. Miközben az ipar egyre újabb integrált és integrálható megoldásokat keres az építészethez idomuló testben, van, aki elhatározta, hogy teljesen megmásítja a napcella alakját és esztétikáját, s ugyanakkor javítja annak hatékonyságát.

Ez pedig a 3D Spin Cell Generator, egy, 1 kW potenciájú kúp alakú modul, amelyet egy kaliforniai vállalat állított elő. Úgy tervezték meg a modulokat, hogy forogjanak a saját bázisukon és ez által 15 %-al javítják a teljesítményüket. Ezek a napkúpok a hasonló potenciájú elemekben használatos szilíciumnak csak a negyedét használják fel. A berendezések a tengelyre helyezett napkövetővel vannak ellátva, amely a 22°-ra tervezett szögnek köszönhetően lehetővé teszi ugyanazoknak az előnyöknek az elérését, mint a dupla tengelyek napkövetői, megtartva annak költségét.

A gyártó cég, amely jelenleg pénzügyi forrásokat keres a termék kereskedelmi forgalomba hozatalához, azt állítja, hogy a 3D Spin Cell Generator napi 40 %-al több energiát képes előállítani, ami egy év folyamán több mint 60 %-os nyereséget jelent.

Forrás: Aiolus News/Energiacentrum.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 076 975 megtekintés

Videó: 48 305 626 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921350

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh