Az amerikai mezőgazdasági minisztérium azt fontolgatja, hogy kötelezővé teszi valamelyik formáját a biometrikus azonosításnak mindazok számára, akik az Élelmiszer és Táplálék Szolgálat kedvezményeiben részesülnek. Elképzelhető tehát, hogy RFID chip nélkül egyesek éhezni kényszerülnek.

A biometrikus azonosítóknak az élelmiszerjegy programban való részvétel részeként történő használatáról szóló jelentés a következőket tartalmazza:

A biometrikus azonosítási technológia olyan automatizált módszereket kínál, amelyek segítségével egy személyt fizikai tulajdonságai, ujjlenyomata, fejformája, szeme vagy például az arcfelépítése és számos rá jellemző viselkedés, mint az aláírás vagy a hang alapján lehet azonosítani.

Bár ezek a módszerek évek óta használatban vannak a rendfenntartó és védelmi erőknél, csupán rövid ideje kezdték a polgári lakosság körében is alkalmazni. A technológia reményeink szerint csökkenteni fogja a dupla igényléseket az élelmiszerjegy (FSP) és más segélyprogramokban.

Egyes államokban már használatban

A biometrikus azonosítás bizonyos formái már több amerikai államban (Arizona, California, Connecticut, Illinois, Massachusetts, New Jersey, New York és Texas) használatban vannak, máshol pedig a bevezető szakasznál járnak (Florida, Maryland, Michigan, Mississippi, Pennsylvania, and South Carolina). Jelenleg igen kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy pontosan milyen rendszerek és mikor kerülnek bevezetésre az egyes államokban.

Az előzetes, de igen alapos, hat állam bevonásával végzett felmérések alapján elmondható, hogy átlagosan minden ötezredik jelentkezés volt ismételt (tehát az igénylő kétszeresen akarta igénybe venni a segélyt) az ujjlenyomatot használó rendszereknél. Az ujjlenyomatos azonosítást alkalmazó rendszerek közül az egész országra kiterjedő rendszerek több csalást képesek kiszűrni, mint a kísérleti jelleggel indított regionális rendszerek.

A rendszer használatát visszautasítók aránya az alkalmazott eljárásmódtól függ, és úgy tűnik akkor a legalacsonyabb, amikor az igényléshez csupán a jogosultság megerősítése szükséges.

A részvétel összességében 1,3 százalékkal csökkent, ami részben a biometrikus azonosítást visszautasító személyek elállásából részben pedig a kiszűrt dupla igénylésekből ered.

Forrás: idokjelei.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 666 megtekintés

Videó: 47 969 763 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887682

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh