Egy régi téglaépület, amely Chicago dél-keleti részében régen húsfeldolgozó üzemként működött, lesz az első vertikális, nulla kibocsátású, folyamatos ciklusú farm, amely biomasszából előállított energiának hála, teljesen önellátó lesz.

A The Plant Project megvalósítása már 2010-ben elkezdődött, tervezői olyan mezőgazdasági farmot akarnak létrehozni, amely önerőből friss termékeket, tenyésztett halakat, sört, kombucsa teát, zöldségeket állit elő anélkül, hogy a legcsekélyebb hulladék keletkezne.

A tervek szerint 2016-ig készül el teljes egészében azon a 93 ezer négyzetméteres területen, amelynek szíve és motorja egy anaerobikus / oxigén nélküli / emésztőrendszer, amely képes naponta 27 tonna olyan hulladékot átalakítani, amely - magában a farmban és a szomszédos élelmiszergyárakban keletkezik. A bomláskor keletkező metángáz bioenergiává változtatva fenntarthatóvá teszi a farmban tervezett haltenyésztést, a különböző zöldségek, növények termesztését és feldolgozását. A fenntarthatóság érdekében restrukturálják magát az épületet is, amelyben az egyik kulcs teendő a szigetelés mai technológiákkal való hatékonnyá tétele.

A vertikális farm ugyanakkor oktató hely is. A munkálatok megkezdésének első napjaitól kezdve nyitva áll a polgárok előtt, akik figyelemmel kísérhetik a mű megvalósulásának minden fázisát.

Forrás: Aiolus News/Energiacentrum.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 827 773 megtekintés

Videó: 49 010 627 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7041736

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh