Még Zeusz is megirigyelné az amerikai hadsereg legújabb fejlesztését, amely lézerrel irányítja a hatalmas energiát a célpontra.

A Laser-Induced Plasma Channel, vagy röviden csak LIPC olyan célpontok esetében hatékony, melyek jobban vezetik az áramot, mint az őket körülvevő talaj vagy levegő. A fegyvert január óta tesztelik - a projekt vezetője, George Fischer elmondása szerint nem lehet megunni a célba lövést.

A villámot irányító lézersugár működése során nagyobb teljesítményt ad le, mint egy nagyobb város, azonban mindössze a másodperc két billiomod (ezermilliárdod) részéig tart. A fegyver lézere nemcsak irányítja, hanem létre is hozza a villámot, mivel az optikai erősítő 50 milliárd wattos teljesítménye elég erős elektromágneses teret hoz létre ahhoz, hogy a levegőben található molekulákról leszakítsa az elektronokat - így jön létre a plazma.

Bár néhány, elsősorban a működés biztonságával kapcsolatos részletet még ki kell dolgozni, a fejlesztők reményei szerint nincs már sok hátra a csatatéren is bevethető változatig.

Forrás: hir24.hu Kattintson ide...

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4619786

Jelenleg az oldalon

10
Online