Óriáscégek is aláírták azt a kódexet, amelynek célja az internetsemlegesség garantálása. A konszernek vállalták, hogy a termékeikkel egy teljesen nyílt internetet biztosítanak a felhasználók, a vállalatok és az intézmények számára.

A kódex tartalmazza, hogy az aláírók semmilyen legális szolgáltatáshoz vagy tartalomhoz való hozzáférést sem fognak blokkolni. Ugyanakkor engedélyezettek a hálózatmenedzselés és a forgalomirányítás bizonyos formái, azonban az ezeket használó ajánlatok már nem értékesíthetők hozzáférésekként. A dokumentumban szerepel az is, hogy az internetblokádok és az adatcsomagok továbbításának bármilyen formában megvalósuló lelassítása nem irányulhat bizonyos szolgáltatók tartalmai vagy alkalmazásai ellen.

A kódexet ellenjegyezte többek között a British Telecom, a BSkyB, az O2, a TalkTalk és a Tesco Mobile, ugyanakkor a Virgin Media például nem. Utóbbi a döntését azzal indokolta, hogy a lefektetett irányelvek félreértelmezhetők és túlzottan általánosan fogalmazzák meg az egyes dolgokat, szerintük sokkal átláthatóbban és konkrétabban kellene leírni a lehetőségeket. A Vodafone szintén nem írta alá a dokumentumot; a cég egyik szóvivője szerint, ha ellenjegyezték volna a kódexet, akkor számos jelenlegi szolgáltatásukat a jövőben nem kínálhatnák az előfizetőiknek. Az Everything Everywhere pedig azt közölte, hogy először tanulmányozni akarja a szöveget és fel akarja mérni, hogy milyen hatásokkal járhat a kódexben foglaltak megvalósítása.

Ed Vaizey brit kulturális és távközlési miniszter üdvözölte a kódex kidolgozását és elfogadását, s a felhasználók szempontjából nagyszerű hírnek nevezte. Szerinte a lépés egyértelművé teszi, hogy az aláírók teljes mértékben kiállnak az internetsemlegesség mellett és az adott társaságok lehetővé teszik az ügyfeleik számár, hogy maguk döntsenek bizonyos szolgáltatások igénybevételéről vagy elutasításáról.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 914 253 megtekintés

Videó: 49 079 725 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056639

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh