A múlt hét végén őrizetbe vettek egy korábbi tengerészgyalogost az Egyesült Államokban, miután az elmúlt hónapokban zavarba ejtő, összeesküvés-elméletekről szóló bejegyzéseket tett közzé a Facebookon. Már a titkosszolgálat is foglalkozik az üggyel.

Brandon Raub, 26 éves leszerelt tengerészgyalogos az elmúlt hónapokban rendszeresen posztolt olyan üzeneteket Facebook profilján, melyekben világméretű összeesküvésről és egy közelgő forradalomról beszél. A bejegyzések visszatérő momentuma az, hogy a Földet egy olyan árnyékba húzódó szervezet irányítja, melynek tagjai gyermekeket erőszakolnak meg és áldoznak fel.

A Virginia államban élő fiatalembert, aki Afganisztánban és Irakban is szolgálatot teljesített, őrizetbe vették, és pszichiátriai kivizsgálást rendeltek el nála, mivel különleges esetekben a virginiai törvények lehetőséget adnak erre. Azt gyanítják, hogy poszttraumás stresszben szenved, ami képzelgésekhez vezet.

A Raub jogi védelmét ellátó szervezet elnöke ragaszkodik hozzá, hogy a volt katona mindössze a szólásszabadság adta jogaival élt, ezért az eljárást alkotmányellenesnek találja. Ezzel együtt arra következtet, hogy egy rendőrállam kora jött el az USA-ban. Mindeközben a Facebookon egy Raubot támogató csoport is létrejött, amihez néhány nap leforgása alatt 5800-an csatlakoztak.

Forrás: technet.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Facebook és Twitter: a Nagytestvér megvalósult álma

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 681 490 megtekintés

Videó: 48 892 544 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021710

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh