Rendkívüli teljesítmény, alacsony árak: ezek a General Motors (GM) céljai, amelyeket el akar érni az elektromos meghajtású gépkocsiival. Az amerikai automobil csoport egy olyan forradalmi technológia kidolgozásába fogott, amely képes a villanyautót egyetlen töltéssel 320 kilométerre eljuttatni. Egy kaliforniai vállalat, az Envia Systems, amelybe a GM hét millió dollárt invesztált, most tökéletesíti az újratölthető lítiumos akkumulátor következő generációját, amelyet két éven belül piacra dobhat.

A magas energiasűrűség rekordját valójában februárban érték el 400 Wh/kg-al, ami azt valószínűsítheti, hogy piacra kerülésekor az akkumulátor költségét megfelezheti. „Meggyőződésem, hogy 50-50 % esélyünk van arra,, hogy kifejlesszünk egy olyan gépkocsit, amely 300 kilométert fut egyetlen feltöltéssel. Ez egy igazi fordulópont lesz”

- jelentette ki Dan Akerson a GM vezérigazgatója az AP sajtóügynökség tudósítójának.

Néhány konkurens- mondja Akerson – gyárt ugyan olyan elektromos autót, amely meghaladja a 160 km-t egy teli tankkal. A Tesla S Modellje eléri a 480 km-t, de egy sokkal nagyobb akkumulátorral, ami jóval költségesebb.

Forrás: Aiolus News/Energiacentrum.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 707 624 megtekintés

Videó: 48 921 176 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026096

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh