A Google az ukrán Viewdle technológiáját felhasználva a szolgáltatásaiban megjelenő képeket automatikusan tagelhetővé tenné. A felvásárlásról egyelőre egyik fél sem volt hajlandó nyilatkozni.

A Google már igen közel van hozzá, hogy megkösse az üzletet az ukrán Viewdle szoftvercég felvásárlásáról. Az így hozzá kerülő arcfelismerő technológiával képessé válna automatikusan címkézni a szolgáltatásaiban megjelenő fotókat. Az üzletről egyik fél sem volt hajlandó nyilatkozni.

A Viewdle technológiájával a Google+, az Android, a Picasa és más szolgáltatások könnyedén, sőt akár automatikusan címkézhetnék a „barátok” fotóit. A Viewdle-nek an egy olyan SocialCamera névre hallgató alkalmazása is, amely a Facebookon tageli automatikusan az ismerősök képeit, illetve kibocsátottak egy androidos játékot is Third Eye (Harmadik szem) címmel.

A Facebook is érdekelt az efféle technológiákban, sőt már pár hónapja megszerezet a Face.com Photo Tagger automata címkéző alkalmazását.

A Google-Viewdle üzletnek, amelyet akár már holnap lezárhatnak, már van egy rövid múltja is, hiszen a Motorola már akkor elkezdett tárgyalni az ukránokkal, mielőtt az Google tavaly felvásárolta volna. Az üzlet értéke 30 és 45 millió dollár közé várható.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 948 237 megtekintés

Videó: 49 098 312 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058932

Jelenleg az oldalon

16
Online

Interreg CE1013 REFREsh