Gyakorlatiasabb olvasmányokra, köztük szigetelési útmutatóra és növényhatározóra cseréli az amerikai irodalom klasszikusait a 2014-től életbe lépő új iskolai tanterv az Egyesült Államokban.

Az ötven államból 46-ot érintő új tanterv szerint a kötelező olvasmányok legalább 70 százalékának nem-fikciós műnek kell lennie, ezzel segítve a diákok felkészülését a munkaerőpiacon való későbbi elhelyezkedésre. Mindez azt jelenti, hogy JD Salinger Zabhegyező című regényét és Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! című írását "informáló szövegekre" cserélik.

A javasolt nem-fikciós olvasmányok listáján szerepel az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) szigetelési útmutatója, valamint az invazív növényfajokkal foglalkozó kaliforniai Invasive Plant Council által kibocsátott növényhatározó - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

"Attól tartok, hogy idővel teljesen kiiktatjuk a gazdag fantáziájú, kreatív olvasmányokat az angol irodalmi óráinkról" - panaszkodott egy arkansasi középiskola oktatója. Hozzátette: "Végső soron az oktatásnak többről kellene szólnia annál, mint, hogy biztosítja a gyerekek későbbi elhelyezkedését a munkaerőpiacon".

Az új irányelv támogatóinak érvelése szerint a gyakorlatiasabb olvasmányok révén a diákok megtanulnak tömörebben és tényszerűbben fogalmazni, amely készség jóval nagyobb hasznukra lesz a későbbi munkahelyükön, mint Shakespeare műveinek ismerete.

Forrás: MTI

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Miért nem oktatnak az iskolák? Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 887 886 megtekintés

Videó: 39 873 868 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5973845

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh