Se szeri - se száma az olyan honlapoknak, ahol igyekeznek az egészségünket érintő "jó-tanácsokkal" ellátni bennünket. Ám sajnos, a közölt irományok legtöbbjének nincs valóságalapja.

Jellemzően, érdekből ferdítik el az igazságot, sokan pl. azért mert attól az árujuk jobb eladhatóságát remélik. Náluk is veszélyesebb azoknak a tevékenysége, akik más ok miatt hamisítják meg a valóságot: pl. mert szándékosan betegen tartva az embereket, busás haszonra tehetnek szert. Utóbbiak valamennyien, valamilyen formában a gyógyszeriparhoz kötődnek, de felmerülhet akár még politikai vonatkozás is.

Említeni lehet honi intézményeket, (pl. a Magyar Tudományos Akadémiát), vagy akár magát az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) is.

Kering számtalan tévhit, akarva-akaratlanul terjesztett dogma, szándékosan félrevezető információ.

Érdekek szövevénye fonja keresztül-kasul a mindennapi életünket. S mivel a gyógyszeripar az olajhoz hasonló mérvű hasznot hozó iparág, nos az érdekek nem kerülik el az egészségipart - bocsánat - "betegségipart" sem. Szándékosan elhintett, ferdítő, félrevezető hazug állításokat zúdítanak ránk a "jóakaróink".

Már belénk ivódott, ezért eszünkbe se jut hogy amit a sóról állítanak az nem a valóság, hanem annak elkendőzése, ferdítés. Mondja orvos, dietetikus, természetgyógyász és rengeteg önjelölt gyógyító, sőt, már a csapból is az folyik hogy a só káros a szervezetünknek, hiába ez szemen-szedett hazugság.

A sóval egészen addig nem volt semmi "baj", amíg a földeket nem kezdték a szervestrágyázás mellett (ill. később ahelyett) kálisóval műtrágyázni. Megközelítőleg azonos időben "derült ki" hogy a só ártalmas. (Nyilván nem érdek nélkül....) Történt ez az 1960-as években, majd azután erősödött fel és terjedt, lett belőle egy - úgy tűnik kiirthatatlan - dogma, egy mítosz.

Addig nem volt ártalmas a só, nem betegedett meg tőle senki, éppen ellenkezőleg. Manapság persze ez nem mondható el a boltokban kapható sóról, mindenesetre a NaCl nem ártalmas ma sem, gondot csak akkor okozhat ha nem eszünk belőle eleget, azaz ha nem elégítjük ki a szervezetünk nátrium-igényét, hiányállapotot generálva, minekutána valóban fellép majd nem is egy betegség.

Az alábbi linken, több cikk olvasható egymás alatt. Nagyon hosszúak. Mégis, azt javasolom, hogy akinek fontos az egészsége, olvassa végig. Ha pillanatnyilag nincs rá elég ideje, térjen vissza később, de mindenképpen szakítson rá időt! S bár attól hogy elolvassa nem lesz egészségesebb, de tisztán fog látni!

Kattintson ide...

Forrás: egeszseghazugsagso.freewb.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 62 292 332 megtekintés

Videó: 37 070 706 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5775764

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh