175 Siemens szélturbinából áll a világ jelenlegi legnagyobb offshore szélpark-ja, melyet július negyedikén adtak át a nagy-britanniai partoknál.

A kevesebb, mint egy év alatt elkészült, 630 megawatt összteljesítményű „London Array” szélerőmű-park félmillió angol háztartás áramigényét képes biztosítani. A kör-nyezetbarát technológia évente 900.000 tonnával képes csökkenteni a világ széndioxid-kibocsátását. A Temze torkolatában felépült szélerőmű-telepen előállított energiát a Siemens által kiépített tengeralatti kábelek szállítják két északi-tengeri, valamint egy tengerparti állomásra. A 120 méter rotorátmérőjű, egyenként 87 méter magas szélkerekek mű-ködtetését 70 technikus, és 20 fős kiegészítő személyzet felügyeli.

A szélpark kivitelezése és az áramot a szigetországba szállító elektromos hálózat kiépítése mellett a Siemens garanciát, valamint öt éves üzemeltetési kötelezettséget vállalt a világ legnagyobb szélparkjára. Nagy-Britannia hagyományosan elkötelezett a szélenergia hasznosításában, az ország nagy hangsúlyt fektet a zöld energiában rejlő lehetőségek hosszabb távú kiaknázására. Ennek keretében a brit kormány azt is vállalta, hogy az ország éves áramszükségletéből 18 gigawattnyi energiát szélerőművek segítségével fog biztosítani 2020-ra.

Forrás: alternativenergia.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 678 277 megtekintés

Videó: 48 888 789 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021079

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh