A Provision 3D Media szerint itt az ideje, hogy a hollywoodi sci-fikből ismert hologram-technológia valósággá váljon. A Kickstarteren gyűjtenek a fejlesztésekre.

A Provision 3D Media a Kickstarteren gyűjt egyedi hologram-technológiájának továbbfejlesztésére. A Los Angeles-i cég munkatársai 950 ezer dollárt akarnak összekalapozni azért, hogy életnagyságú hologramokat hozhassanak létre.

A vállalat nemrég mutatta be legújabb „HoloVision” kijelzőit. A mérnökeik által kidolgozott technológia szabadon méretezhető; Curt Thornton vezérigazgató a Mashable-nek nyilatkozva elmondta, azért fordultak a crowfunding-közösséghez, hogy segítségükkel beszerezhessék a további fejlesztésekhez szükséges eszközöket, biztosíthassák a kellő forrásokat az éles teszteléshez, és végül egy működő, életnagyságú prototípussal állhassanak elő.

Thornton hangsúlyozta: a HoloVision technológiája nagyban különbözik a hasonló megoldásokétól. A vállalat nem ipari lézert, hanem egy saját fejlesztésű, szabadalmaztatott fényforrást használ a térhatású képek kivetítéséhez. Egy „olyan fényforrást, amelybe elég lóerő van ahhoz”, hogy emberi méretű hologramokat hozzon létre.

Thornton szerint a projektjük az első lépés „ahhoz, hogy a hollywoodi sci-fikből ismert megoldások valósággá váljanak”. Véleménye szerint az életnagyságú hologramokat többek között olyan kiskereskedelmi árusítóhelyeken – például autószalonokban vagy bútorboltokban – használhatnák, ahol különösen fontos a termékek bemutatása; de idővel a „virtuális recepciósok” is elterjedhetnek.

A vezérigazgató szerint a hologramok – afféle társalkodókként, „házi szórakoztató központokként” – az otthonainkba is beköltözhetnek, és játékipari hasznosításukban is komoly lehetőségeket lát.

A Provision 3D Media egy Los Angeles-i sajtóeseményen szeretné bemutatni az elkészült prototípust, amelyet később egy országos roadshow keretében San Franciscóba, New Yorkba, Austinba és Chicagóba is elvinnének.

Thornton azt reméli, hogy a holografikus technológia rövid időn belül az átlagos fogyasztók számára is elérhetővé válik. „Nem csak sci-fi rajongóknak vagy a technológia iránt érdeklődő geekeknek szánjuk a termékeinket, de azoknak a hétköznapi embereknek is, akik szeretnék kihasználni az új generációs felhasználói élményben rejlő lehetőségeket” – mondta.

Forrás: techcorner.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 096 662 megtekintés

Videó: 48 322 657 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923813

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh