Akár 1 terabájt (1000 gigabájt) adatot is képes tárolni egy 200 négyzet-milliméteres csipen az eddig használt tetszőleges hozzáférésű memória, a RAM ezüst-ionon alapuló továbbfejlesztett változata, angolul Resistive RAM (ReRAM) - tájékoztatta a nemesfém-befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-t.

A Conclude közleménye szerint az ezüst-ion alapú technológiával készített memória, amely várhatóan jövőre kerül forgalomba, hatékonyabb az elektronikai eszközökben - az okos-telefonokban, a táblagépekben és a notebookokban - a napjainkban használt hagyományos Flash adattárolóknál, miközben megtartja az előnyeiket.

A ReRAM olyan kevés energiát használ, hogy az ezzel a technológiával gyártott okos-telefont akár egy hétig sem kell újratölteni. Ráadásul a bélyegméretű ReRAM csip egy terabájtnyi adatot tud tárolni, ami 250 HD minőségű mozifilm feltöltésére elegendő hely.

Az adatok bevitele is gyorsabb, a másodperc milliárdod részében mérhető, szemben az eddigi meghajtók ezredmásodperceivel, továbbá az élettartama is hosszabb, milliószor újraírható, szemben a Flash meghajtóval, amely körülbelül tízezer újraírás után tönkremegy.

Az új technológia vízválasztó lehet a több mint ezermilliárd dollár értékűre taksált elektronikai világpiacon, mivel egyszerűbb vele az úgynevezett nem felejtő (angolul: non-volatile) memória gyártása, amelyet szinte mindenütt alkalmaznak, a táblagépektől kezdve az USB meghajtókon át a vállalati tárolórendszerekig.

Elterjedése egyúttal az ezüst iránti világpiaci keresletet is stabilizálhatja - jegyzi meg a Conclude közleményében.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 554 901 megtekintés

Videó: 43 827 111 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6227744

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh