Érdekes kezdeményezéssel állt elő egy új vállalkozás, videojátékokat fejlesztenek a motivációs levelek és az állásinterjúk kiváltására.

A Starfighter nevű cég célja, olyan játékok készítése, amikben csak akkor érhető el magas pontszám, ha a játékos tehetséges a programozásban. A játék magát a természetes adottságot derítené fel, így aki jól teljesít, annál a cég tudja, megérett a kiválasztásra.

A játékok mind rendelkeznek egy történettel. "Tételezzük fel például, hogy egy napra kémek lehetünk" - mondta Patrick McKenzie, a Starfighter vezérigazgatója és társalapítója. "A történet szólhat arról, hogy fel kell törni egy államtitkokat védő technikát, de ez ugyanaz a technika, amivel a valós világ bankjait is megvédenénk"

Az alap feltevés szerint, aki a legjobban teljesít a szoftverben, az a valós világban is a legjobb. A Starfighter a legjobbakat megpróbálja olyan állásokba elhelyezni, ami a legjobban megfelel demonstrált képességeiknek - amennyiben a játékosok is akarják. "A Starfighter játékosok legjobbjai közé kerülni egyenes utat jelent a világ legjobb műszaki cégei jövedelmező állásajánlatainak megszerzése felé, mivel kétséget kizáróan bizonyított, hogy képes vagy elvégezni azt a munkát, amire ezeknek a cégeknek szükségük van" - olvasható a Starfighter promóciójában.

játékok teljesen ingyenesek lesznek, és bár nem lesz csúcs grafikájuk, maga a játékmenet jó szórakozásnak ígérkezik. A cég még nem árulta el, pontosan mely képességeket is tesztelik majd játékaik, az alapítók azonban már elkészítettek egy Microcorruption nevű játékot, amiben a játékosoknak lezárt raktárakba kell betörniük a világ különböző részein. Egy okostelefon alkalmazás kontrollál minden egyes zárat, amiket a játékosoknak a kód ismerete nélkül kell kinyitni. 12224 játékosból csak 182-nek sikerült átjutnia a legnehezebb szinten. A cég fel fogja venni a kapcsolatot ezekkel a játékosokkal és segít számukra elhelyezkedni ügyfeleik valamelyikénél, melyek díjat fizetnek a cég szolgáltatásáért.

A játékokon keresztüli vérfrissítéssel a munkaadók sokkal lényegesebb kritériumok alapján kereshetnek tehetségeket, mint az iskolai végzettség, vagy az ott elért osztályzatok. A játékok alkalmazásának nagy előnye lehet a diszkrimináció kizárása.

Egy másik cég, a kaliforniai Palo Alto-ban működő Knack már előbbre jár a profilok felépítésére alkalmas játékok terén. Az általuk kifejlesztett mobilalkalmazások olyan dolgokat mérnek játék közben, mint a vezetői készség, probléma megoldás és tervezés. A kapott profilok összevethetők az ilyen képességeket igénylő állásokat hirdető cégek számára. "Megpróbálunk ugyanolyan módon ajánlásokat tenni, ahogy a Netflix filmajánlásokat ad" - magyarázta Guy Halfteck, a Knack alapító igazgatója.

A Knack a Fehér Háztól is kapott már megbízást, hogy rendszerükkel segítsék elő a kisebbségek, nők és veteránok elhelyezkedését olyan műszaki állásokban, melynek kapui alapesetben zárva lennének előttük. Halfteck szerint a Knack szabadalmai más játékokba is beilleszthetők, megnyitva a lehetőséget azok előtt, akik kimagasló eredményeket érnek el a Halo vagy League of Legends játékokban, hogy kedvenc időtöltésükön keresztül jussanak megfelelő álláshoz.

Ehhez persze szükség van a munkaadói oldal közreműködésére is, jó példa erre egy New York-i menedzsment tanácsadó cég, a Capco, ami a Knack játékosállományából kezd toborozni. A Capco saját legjobban teljesítő projektmenedzsereit ülteti a játékok elé, profilokat készítve, amit össze tudnak hasonlítani a Knack rendszer játékosainak profiljaival. Amikor a rendszer egyezést talál, üzenetet küld a játékosoknak, hogy lenne számukra egy állás a Capco-nál, felajánlva számukra a jelentkezést. "Az üzenet azt jelenti, hogy megvan a szükséges előképzettség. Lépésekkel előbbre vagy, mint bárki más, eleve esélyed van a sikerre" - összegzett Halfteck.

Forrás: sg.hu / newscientist.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 920 686 megtekintés

Videó: 49 083 373 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057448

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh