A sofőr nélküli robottaxik több órás fennakadást okoztak San Franciscoban.

Egy kisebb flottányi vezető nélküli robottaxi akadályozta több órán keresztül a forgalmat San Franciscóban kedd este, miután az autók minden ok nélkül leálltak – számolt be róla a The Verge.

Az incidens ékes bizonyítéka annak, hogy az önvezető járművek technológiája még mindig nem teljesen kiforrott.

A General Motors és a Honda által is támogatott Cruise taxivállalat február óta teszteli technológiáját San Franciscóban, de a kereskedelmi taxizásban csak a múlt héten kezdték el alkalmazni a járműveket.

Az autóknak egyáltalán nincs sofőrjük, és szükség estén beavatkozni tudó vezető sincs a járműben. Csak az előzetesen megszabott útvonalakon kínálnak fuvar az robottaxik, este 10 és reggel 6 óra között, amikor az időjárási viszonyok kedvezőek. A járművek legfeljebb 30 mérföld/óra, azaz 48 kilométer/óra sebességgel közlekedhetnek.

Az esetről a Reddit közösségi oldalán számoltak be a szemtanúk. A Seansinha nevű felhasználó szürreális helyzetként írta le, hogy az önvezető autókat a vállalat helyszínre érkező dolgozóinak kézi vezérléssel kellett elvezetniük a helyszínről.

Beszámolt arról is, hogy bár a Cruise alkalmazottai nagyjából 20 perc alatt a helyszínre értek, a probléma megoldása órákig is eltartott.

A Cruise szóvivője nyilatkozatában elismerte az incidenst, de nem árult el részleteket arról, hogy miért történt az eset, ahogyan arról sem tudott nyilatkozni, hogy a jövőben előfordulhat-e újra hasonló probléma.

Nem a mostani volt az első incidens a Cruise vezető nélküli technológiájával. Az év elején egy rendőr megpróbált megállítani egy robottaxit, mert a jármű fényszórói éjszaka ki voltak kapcsolva. A Cruise később azt mondta, hogy az eset emberi hiba miatt következett be. Az önvezető jármű észlelte a rendőri jelzést, és félreállt. Bár a rendőrség az incidens után kapcsolatba lépett a Cruise munkatársaival, de nem került sor idézésre.

Forrás: vg.hu / theverge.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 763 megtekintés

Videó: 47 972 793 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887925

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh