Tizenkét év után került elő egy skóciai családi nyaraláson elveszett macska Nagy-Britanniában.

A trikolor bundájú Georgie a Skót-felföld határán lévő Loch Lomondnál vakációzott gazdáival 2008-ban, ám nyoma veszett, amikor a család hazaindulni készült a Greater Manchester megyei Rochdale-be - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.  

Daviesék tűvé tették a kempinget a macskáért, ám végül Georgie nélkül indultak haza, remélve, hogy a mikrocsippel ellátott, hároméves állatot megtalálja majd valaki.  

Georgie a táborhely közelében töltötte az elmúlt 12 évet, ahol a kemping személyzete és a nyaraló turisták etették, gondoskodtak róla.  

Miután a területet is elérték a koronavírus-járvány miatti szigorítások, a táborhely egyik alkalmazottja befogta a macskát, amelynek mikrocsipje elárulta, hogy az állat Rochdale-ből származik.  

"Megszakadt a szívünk, amikor Georgie nem jött velünk haza a Loch Lomond-i nyaralás utolsó napján. Csodálatos meglepetés volt hallani, hogy nemcsak jól van, hanem a jelek szerint remekül érezte magát a kempingezőkkel" - idézte fel Amy Davies, a macska gazdája.  

Davies ugyanakkor elmondta, nem tudják magukhoz venni Georgie-t, mivel van egy kilencéves macskájuk és félő, hogy a két állat nem jönne ki jól egymással.  

Georgie jelenleg a glasgow-i állatörökbefogadó központban van, amelynek munkatársai csendes, nyugodt otthont keresnek neki.

Forrás: MTI / theguardian.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 101 megtekintés

Videó: 47 971 778 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887865

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh