A Coca-Cola Magyarország több mint 800 millió forintos beruházással éves szinten közel 230 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását az országban - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság a 4-es és 6-os kiszerelésű multipack alumíniumdobozok esetében használt korábbi zsugorfóliát innovatív technológia révén 100 százalékban újrahasznosítható kartoncsomagolásra cseréli.   

A technológia lényege az, hogy egy erős kartonpapír tető fogja össze a megadott kiszerelésben értékesített alumínium dobozokat - jelezték.   

A Coca-Cola HBC csoport az innováció révén 15 millió euró értékű befektetésével az Európai Unióban évente hozzávetőlegesen 2000 tonnával csökkenti a műanyagfelhasználását csoportszinten.    

A vállalat fenntarthatósági vállalásai között szerepel, hogy 2030-ra a felhasznált PET palackok és alumíniumdobozok 100 százalékának megfelelő mennyiséget gyűjtenek be és hasznosítanak újra, emellett csomagolásaikon és kampányaikon keresztül az újrahasznosítást és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítik - írta a Coca-Cola Magyarország.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 938 megtekintés

Videó: 48 298 095 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920451

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh