Lehet, hogy egyszer majd a Föld összes lakója hosszú életű lesz. A tudósok bíznak abban, hogy hamarosan megtalálják az ifjúság meghosszabbításának lehetőségét.

Az út többféle: egyes tudósok szerint emberi szerveket kell növeszteni, amelyekre kicserélhetők lesznek az elöregedett „alkatrészek”. Más kutatók az öregség génjét próbálják kimutatni. Nemrégiben egy denevérfajtánál felfedezték a hosszú élet génjét. Ez a fajta tízszer továbbél, mint rokonai – mondja Mihail Batyin, a Moszkvai Fizikai-Műszaki Intézet laboratóriumvezetője.

Valójában az állatok hosszú életéért legalább 100 gén felelős. Mi a laboratóriumunkban modelláljuk a gének munkáját, olyan fehérjét akarunk kidolgozni, amely teljesíti az emberi élet meghosszabbításával összefüggő funkciókat.

Ha a tényleg matuzsálemi korúakra gondolunk, akkor nem az életmódjukkal, hanem a génjeikkel kapcsolatos a megélt életkor.

Persze, hogy fontos az életmód, a jó létfeltételek. De ha valaki megéri a 120 éves kort, az kimondottan a génjeinek, a szervezete stresszel szembeni ellenállásának köszönheti.

Mihail Batyin szerint, ha létezne globális projekt a hosszú élettartamra, mint ahogyan létezik az atombomba kidolgozására vagy az űrrepülésre, akkor 20 év múlva már beszélni lehetne az öregség leküzdéséről. De most nincs ilyen feladat, állítja a tudós.

Politikai feladat az, hogy sokáig éljenek az emberek. Ha lesz erre politikai akarat, akkor az emberek valóban nagy kort érhetnek meg. Sajnos azonban a politikai vezetők olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek sokszor ellentmondanak a tudomány fejlesztésének. A politikusok inkább az átlagpolgár véleményét figyelik. Az élet meghosszabbítása nagyon bonyolult, komplex feladat. Bármennyire is paradoxnak tűnik, de ez nem érdekli az átlagpolgárt. Meggyőződésem, hogy az emberek 80 százaléka arra a kérdésre, hogy akar-e örökké élni, azt válaszolja, hogy nem. Ezt mutatják a felmérések is.

Persze, a fiatalságot már valamennyi időre most is meg lehet hosszabbítani. Ehhez ismerni kell a konkrét személy genomját. A vizsgálat ára 200 dollár. A genom elemzése révén kiderülhet, hogyan zajlanak az életkori változások az adott szervezetben. A helyesen megválasztott kezelésekkel akár 20 évvel is megnövelhető az élettartam.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 415 820 megtekintés

Videó: 45 479 725 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6388279

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh