A Balti tenger partján fekvő, Gdansk melletti kisvárosban, Wladislawowoban rendezték május végén az asztaliteniszezők Lengyel Serdülő és Ifjúsági Nemzetközi Bajnokságát.

Ez volt az ITTF világranglista versenysorozatába tartozó utolsó nemzetközi verseny a júliusi, kazanyi Serdülő és Ifjúsági Európa Bajnokság előtt. A viadalon - mondhatnánk: természetesen - a KBSK ifjú tehetsége, Sabján Gergely is asztalhoz állt, s nem jött haza üres kézzel... Csapatban bronzéremig, egyéniben ötödik helyig jutott a komlói fiú, aki tagja az oroszországi EB-n résztvevő magyar válogatottnak is. Gergő ezúttal a serdülő és az ifjúsági számokban is indult!

Eredmények:

Ifjúsági egyéni: Sabján Gergely nem jutott tovább a csoportjából (csoport 3. lett. Egy litván fiú ellen győzött, viszont egy orosz és egy lengyel ellenféltől kikapott )

Ifjúsági fiú páros: 17-32. Szudi Ádám – Sabján Gergely

Gergőék a német Rode-Qiu párostól kaptak ki 3:2-re a 16 közé jutásért.

Serdülő fiú csapat: 3. Magyarország „A” (Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Sabján Gergely)

A magyar csapat csoportelsőként jutott a 16-os főtáblára. A csoportban Lengyelország „B”, Románia és Litvánia „A” gárdáját is 3:0-ra győzték le.

A főtáblán, a negyeddöntőben Svédország „A” együttesét 3:1-el búcsúztatták a mieink. A döntőbe kerülés már nem jött össze a magyar csapatnak, mivel az elődöntőt 3:1-re elveszítették Csehország „A” csapata ellen és így bronzérmesek lettek.

Serdülő fiú egyéni: 5-8. Sabján Gergely

Sabján Gergely csoportelsőként jutott tovább, így került fel a főtáblára osztrák,lengyel és ukrán ellenfelet megelőzve.

Gergő a főtáblán, a 16 közé jutásért a lengyel Spychala ellen győzött nagy csatában 3:2-re. A 8 közé jutásért a világranglistán előtte lévő szlovák Turcek-el mérkőzött. Ezúttal Gergő győzött 3:1-re és került a negyeddöntőbe. Az éremszerzés már nem sikerült, mivel - akárcsak Lignanoban - ezúttal is a németek legjobbja, Qiu Dang fosztotta meg a továbbjutástól (1:3). (Reméljük, ezzel az eredménnyel Gergő javítani fog az EB. előtt Európa-ranglista helyezésén (jelenleg 18. a korosztályos Európa ranglistán).

Serdülő fiú páros: 9-16. Szudi Ádám – Sabján Gergely

A Szudi - Sabján párosnak ezen a versenyen nem sikerült a remélt éremszerzés. A 16 közé jutásért még 3:2-re győztek a német Hohmeier és a magyar Majoros páros ellen, viszont a nyolc közé jutásért 3:1-re kikaptak a belga Allegro - Lambiet kettőstől.

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4697812

Jelenleg az oldalon

3
Online