Az ellenzéki szabad szíriai hadsereg képviselői ma azzal az állítással léptek fel, hogy megölték Vlagyimir Kodzsijev orosz tábornokot, aki a szíriai honvédelmi miniszter és a katonai parancsnokság tanácsosa volt.

Az ellenzékiek azt is állítják, hogy a Kodzsijev likvidálására irányuló művelet során megszereztek több fontos dokumentumot és térképet – közli az Al Arabija tévécsatorna.

Ezenkívül a szabad hadsereg képviselői azt állítják, hogy megölték a tábornok tolmácsát Ahmed Aikot is. Egyelőre nem közölték a katonai tanácsos és tolmácsa meggyilkolásának körülményeit és színhelyét.

Aleppóban a helyzet közel áll a humanitárius katasztrófához

Szíria második legfontosabb városát Aleppót sürgősen elhagyják lakosai. Ott elkeseredett harcok folynak a hadsereg és a fegyveres ellenzék között.

Műholdról készült felvételeken látszik: a város egyes kerületei romokban hevernek. A szituáció a városban közel áll a humanitárius katasztrófához. Már érződik az életbevágóan fontos termékek akut hiánya. A kórházak képtelenek megbirkózni a sebesültek áradatával.

A szíriai fegyveres konfliktus 2011 márciusától tart. Azóta az ENSZ adatai szerint 16 ezer ember vesztette életét az országban.

Forrás: ruvr.ru Kattintson ide...

Frissítés!

A „meggyilkolt” orosz tábornok néhány nappal ezelőtt tért haza Szíriából:

A szíriai felkelők szerint a Szíriában meggyilkolt Vlagyimir Kuzsejev orosz tábornok nővére elmondta, hogy fivére az utóbbi öt év során állandóan katonai tanácsadóként élt Szíriában. Kuzsejev kitüntetései közt van három szíriai érdemrend, amelyet az ország életéhez való lényeges hozzájárulásért adnak.

A felkelők képviselői Kuzsejev halálának hírét videobeszédben tették közzé, az információk alátámasztásaként pedig bemutatták a tábornok személyi igazolványát, amelyet a szíriai hadügyi tárca állított ki. Néhány óra múlva Kuzsejev az orosz védelmi minisztériumnál jelentkezett és cáfolta ezeket a híreszteléseket. Elmondta az újságíróknak, hogy jó egészségnek örvend és jelenleg Moszkvában tartózkodik.

Rimma nővére szavai szerint Kuzsejev néhány nappal ezelőtt tért vissza Szíriából. Az utóbbi öt évben csupán szabadságát töltötte hazájában. Az orosz védelmi tárca közölte, hogy a tábornok 2010-ben nyugalomba vonult.

A Kuzsejev nevére kiállított igazolványt kommentálva, a szíriai ellenzék képviselője kijelentette, hogy az bizonyítja az orosz katonaságnak harcokban való részvételének tényét a szíriai hatalom oldalán.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 347 248 megtekintés

Videó: 38 576 344 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5897370

Jelenleg az oldalon

16
Online

Interreg CE1013 REFREsh