A nyugati és egyes arab médiumok átfogó információs háborút folytatnak Szíria ellen. Ez a háború korszerű eszközökkel folyik, sajátossága a törvényes hatalmat diszkreditáló folyamatos információáradat.

Ezt Alekszej Mitrofanov, az Állami Duma információs politika és információs technológia bizottságának vezetője jelentette ki kedden a bizottság kibővített ülésén, amelyen részt vett a szíriai küldöttség, élén Omran Al-Zoubi tájékoztatási miniszterrel. Omran Al-Zoubi megerősítette, hogy adatai szerint a felkelők 85 százaléka külföldi, és az információs háború most a zsoldosok fő eszköze lett a fegyveres konfliktusban.

A Szíriával kapcsolatos abszurd hazugságáradat példátlan még a jelenkori információs háború szabványai szerint is. Mindez jól demonstrálja, milyen erőket és eszközöket vetettek be. Ugyanakkor a hivatalos szíriai médiának gyakorlatilag nincs lehetősége, hogy eljuttassa a világhoz az események reális képét - állítja Alekszej Mitrofanov.

Ami Szíria körül történik egyértelműen információs világháború. Ugyanakkor tesznek olyan intézkedéseket - egyebek között technikai jellegűeket -, hogy a másik fél részéről semmiféle információ ne jusson ki a világba. Jelenleg a szíriai tévécsatornák nem jutnak ki a külföldi műholdakra, gyakorlatilag elzártak. Ugyanakkor a szíriai tájékoztatási miniszter moszkvai látogatása ennek a blokádnak az áttörését jelenti, kísérlet arra, hogy elmondják a másik igazságot. Azok, akik figyelemmel kísérik a konfliktust, megértik, hogy a helyzet más, mint ahogyan azt a nyugati média feltálalja. Az utóbbi három hónapban a hadsereg sikeres akciókat hajt végre a külföldről küldött felkelők ellen. A hadsereg érzi az erejét és magabiztosabb, miközben a nyugati média azt állítja, hogy a felkelők hamarosan beveszik Damaszkuszt.

Omran Al-Zoubi kijelentette, hogy egyes nyugati és arab tévécsatornák olykor már előre tudják az egyes lehetséges terrorcselekmények színhelyét, ezért őket a szíriai vérontásban cinkosoknak lehet tekinteni.

Szaúd-Arábia és Katar nagy pénzeket ajánl a szíriai polgároknak, egyebek között újságíróknak, hogy álljanak át az oldalukra. Sajnos, olykor sikerül beszervezni embereket. De az újságírók döntő többsége nem hajlandó uszályukban haladni. Még mielőtt tájékoztatási miniszter lettem volna, az Al-Arabia tévécsatorna újságírónőjének elmondtam, hogy ő a hírt egy robbantásról azt megelőzően közölte, hogy valójában megtörtént volna az az eset. Most odafigyelünk a tévécsatornákra: mihelyt robbantásokról, bombákról vagy áldozatokról szólnak. Tudjuk, ez nem most van, de hamarosan megtörténik.

Omran Al-Zoubi kiemelte, hogy a szíriai tévé- és rádióadók veszélyben vannak, számos műsorvezető van fogságban. Az újságírók féltik életüket, ezért nem mennek el munkába.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 561 052 megtekintés

Videó: 48 743 342 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6993635

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh