Szíria információs minisztere bejelentette, hogy szándékukban áll a Sanghaj Együttműködési Szervezethez (SCO) és a fejlődő országokat tömörítő BRICS csoporthoz való csatlakozás. A közeljövőben Szíria megkezdené a felkészülést a csatlakozáshoz, és a miniszter szerint a válsághelyzet felszámolását követően jelentős orosz részvételre számítanak az ország újjáépítésében is.

A közelmúltban a BRICS dél-afrikai csúcstalálkozóján a tagországok közös nyilatkozatot adtak, hogy a szíriai helyzetet békés úton, katonai beavatkozás nélkül kell rendezni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a BRICS csoport nem engedi az ENSZ által esetlegesen legalizált NATO beavatkozást sem.

Ez a lépés utat nyitott Szíria BRICS csatlakozása felé, mivel az államszövetség láthatóan számos országnak menedéket jelent a az agresszív atlantista terjeszkedéssel szemben.

A nyugati tömb elhibázott, agresszív politikája ahelyett, hogy eredményre vezetne, a keleti országok számára egyengeti az utat - és ha nem hajlandók az expanzív politika feladására, nemsokára valamennyi, a NATO által fenyegetett ország a felemelkedő keleti szövetségi rendszerben keres menedéket.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 418 megtekintés

Videó: 48 285 404 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919337

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh