A szíriai hatóságok felkészültek a nyugati hatalmak katonai támadására. Minden pillanatban várjuk a támadást és minden pillanatban készek vagyunk visszavágni - ezt név nélkül nyilatkozta a szíriai biztonsági szolgálat egyik képviselője a francia hírügynökségnek. Közben elhagyták Szíriát azok az ENSZ ellenőrök, akik a Damaszkusz közelében végrehajtott vegyi támadást vizsgálták. A vizsgálat eredményei még nem ismertek, de az amerikai hírszerzés információi szerint Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg használt vegyi fegyvert. A támadásban mintegy ezer civil vesztette letét. A szír hatóságok tagadják az amerikai vádakat és a nyugati országok által támogatott felkelőket vádolták a vegyi fegyverek bevetésével.

Vlagyimir Putyin is megszólalt

Az orosz elnök Vlagyivosztokban nyilatkozott az újságíróknak, ahol teljes képtelenségnek nevezte, hogy a szíriai kormány vegyi fegyvereket vetne be a saját népe ellen. Putyin felszólította az Egyesült Államokat, hogy mutassa be állítólagos bizonyítékait az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Az orosz államfő emlékeztette Barack Obamát, hogy Nobel-Békedíjat kapott és felszólította, hogy ne támadja meg Szíriát. Putyin szerint az Egyesült Államok többször kezdeményezett már fegyveres katonai konfliktust, azonban ezekben az országokban a mai napig nincs demokrácia, béke és egyensúly.

Az orosz államfő azt reméli, hogy a G-20-as csoport jövő csütörtökön kezdődő szentpétervári csúcstalálkozóján találkozhat Barack Obama amerikai elnökkel, és vele, valamint a fórum többi résztvevőjével megvitathatják a szíriai helyzetet.

Forrás: oroszhirek.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 899 841 megtekintés

Videó: 49 071 676 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055405

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh