Komoly technikai problémákkal küzd új utahi adatgyűjtő és -elemző központja esetében az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala. Áramingadozások és más hálózati zavarok miatt számos berendezés semmisült meg.

A The Wall Street Journal cikkében projektdokumentumokra és kormánytisztviselőkre hivatkozva azt írta, hogy a létesítményben olyan komoly áramingadozások vannak, amelyek megolvasztják a fémet is. Az egyik hivatalnok úgy írta le a jelenséget, mintha egy 60 centiméteres dobozban keletkeznének villámok. Az elmúlt 13 hónapban 10 ilyen esetet regisztráltak és ezek során több százezer dollár értékű műszaki felszerelés semmisült meg. Emiatt kellett egy évvel elhalasztani a utahi központ hivatalos megnyitását is, melynek eredeti dátuma idén szeptember volt.

Vanee Vines, az NSA egyik szóvivője megerősítette, hogy a tesztelési szakaszban valóban voltak technikai problémák, de ezeket időközben sikerült megoldani. A létesítmény működtetése egyébként óriási mennyiségű áramot emészt fel, különösen a szerverek hűtésére megy el rendkívül sok energia. A kiszivárgott projektdokumentumok szerint a utahi adatgyűjtő és -elemző centrum havi áramszámlája egymillió dollár, annak ellenére, hogy direkt a helyi alacsony áramárak miatt telepítették ebbe az államba. Ennyi pénzből egy 20 000 lakosú város áramszámláját ki lehetne fizetni.

A Utah Data Center a legnagyobb tengerentúli védelmi célú épületprojekt a Pentagon elkészítése óta. A létesítmény alapterülete közel 23 000 négyzetméter, az építkezés 2011 januárjában kezdődött. A munkálatok 5000 - 10 000 új munkahelyet teremtettek, de a központban várhatóan csak 100-200 szakember fog dolgozni. A program 1,2 milliárd dollárba kerül és a centrum William Binney, az NSA korábbi műszaki igazgatója szerint legalább 100 évig képes lesz eltárolni a kommunikációs információkat.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 912 megtekintés

Videó: 48 282 033 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918990

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh