Oroszország nem kíván együttműködni 2020 után az Egyesült Államokkal a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) - jelentette be kedden Moszkvában Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.

Az orosz-amerikai együttműködési szerződést eredetileg 2024-ig kötötték meg, de "Oroszországnak nincs szüksége arra, hogy ilyen hosszú távon folytatódjon ez a projekt" - mondta Rogozin.

Kijelentette, ez a döntés azzal kapcsolatos, hogy Washington az általa alkalmazott szankciók fényében nem bizonyult megbízható partnernek.

Az orosz kormányfőhelyettes a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint elmondta, hogy Oroszország 2020 után az ISS helyett "új, nagyobb távlatot ígérő űrkutatási programokra" fogja fordítani az eszközeit és szellemi kapacitásait.

Rogozin azt is közölte, hogy Oroszország beszüntetheti orosz gyártmányú rakétahajtóművek szállítását az Egyesült Államoknak, ha Washington katonai célra használja azokat. Az intézkedések választ jelentenek az Oroszország ellen foganatosított amerikai szankciókra.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4698857

Jelenleg az oldalon

4
Online