6,5 milliárd euróért akarja eladni a német RWE leányvállalata 12 északi tengeri olaj és földgázmezőjét egy olyan cégnek, melynek tulajdonosa az orosz oligarcha, Mihail Fridman. Londonban az energia minisztérium az uniós szankciókra hivatkozik, amikor meg kívánja akadályozni az üzletet.

Ebben a formájában a szerződés számunkra nem elfogadható – közölték Londonban, ahol határozottan fellépnek Oroszországgal szemben az ukrajnai válság miatt. Cameron miniszterelnök nemrég erősítette meg: brit kiképző tisztek dolgoznak Ukrajnában, hogy növeljék az ukrán hadsereg hatékonyságát. Az uniós szankciók épp Ukrajna miatt sújtják Oroszországot, amely az olaj és földgázárak csökkenése miatt amúgy is nehéz helyzetbe került.

Az RWE közölte: függetlenül a londoni kormány véleményétől eladja az olaj és gázmezőket az orosz oligarchának. Mihail Fridman a maga részéről jogi lépéseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha a brit kormány végrehajtaná fenyegetését és leállítaná az üzletet. Itt tart most az ügy, amelyből világosan látszik: Nagy Britanniában és Németországban eltérően ítélik meg az ukrajnai válságot és az Oroszország elleni szankciókat.

Forrás: globoport.hu

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4831560

Jelenleg az oldalon

4
Online