Aki azt mondja, hogy Venezuela fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára, annak biztosan nincs ki a négy kereke – mondta José Mujica uruguayi exállamfő. Arról pedig, hogy Venezuela a belügyeibe való beavatkozást veti az Egyesült Államok szemére, azt mondta, hogy Washington "mindenütt mindenbe beavatkozik”.

A világ legszegényebbnek és persze egyben legnépszerűbbnek is nevezhető korábbi uruguayi államfő elismerte, hogy Veneuzuelának vannak problémái, de szerinte azt a venezuelaiaknak maguknak kell megoldaniuk. "Van egy olyan fogalom, hogy önrendelkezés. Amikor kívülről beleszólnak a dolgokba, az a legrosszabb, ami történhet" – mondta.

Mujica, aki március 1-jén adta át Uruguay irányítását Tabaré Vázquez elnöknek, arról az Obama elnöktől elhangzott kijelentésről nyilatkozott, mely szerint "Venezuela fenyegetést jelent az amerikai nemzetbiztonság számára".

"Elég ránéznünk a térképre, és máris nevetséges az egész" – tette hozzá.

S ez az amerikai kijelentés ráadásul Mujica szerint nem a legmegfelőbb pillanatban történik, hiszen éppen enyhül az amerikai-kubai viszony, és Kolumbiában a kormányerők is abbahagyják a gerillák bombázását. Vagyis jó irányban haladnak a dolgok.

"Mi itt, Latin-Amerikában már belerothadunk abba, hogy az amerikaiak beavatkoznak" – mondta. Azzal kapcsolatban pedig, hogy Nicolas Madurónak egy uruguayi politikust sértő kijelentése miatt konzultációra hazarendelték Uruguay caracasi nagykövetét, úgy vélekedett, hogy mindkettőjük ismeretében ő ennek a Maduro-kijelentésnek nem tulajdonítana semmiféle jelentőséget.

Ami pedig az amerikaiak latin-amerikai beavatkozását illeti, Mujica azt mondja: számára az lenne a hír, ha nem avatkoznának be…

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4057516

Jelenleg az oldalon

45
Online