Orosz hadihajók érkeztek a szíriai vizekre, hogy megakadályozzanak egy „humanitárius közbelépés” ürügyével indított újabb NATO vezette támadást.

„Az orosz hadihajók a napokban érkeznek a szíriai fennhatóságú vizekre, jelentette a szír hírügynökség csütörtökön, egyértelművé téve, hogy a lépés félreérthetetlen üzenetet képvisel a nyugat felé, mégpedig azt, hogy Moszkva visszautasít bármiféle beavatkozást a szíriai zavargásokba,” jelentette a Haaretz.

Oroszország egyre keményebben lép fel Szíria védelmében. Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter polgárháborúnak minősítette az országban folyó erőszakhullámot, a nyugat ismételt vádjai ellenére, melyek szerint Bashar al-Assad maga felügyelte az ártatlan tüntetők ellen indított véres leszámolást.

A Líbia elleni támadás előkészítéséhez hasonlóan, ahol a bombázást szintén „humanitárius közbelépésnek” minősítették, a NATO erők megpróbálják ördögi színben feltüntetni Assad kormányát, miközben az ellenzék hasonló támadásait elfelejtik megemlíteni, mint például a 20 biztonsági rendőrt megölő illetve megsebesítő támadást a szír légierő bázisán a múlt héten.

Mark Toner a Fehérház szóvivője visszautasította, hogy Szíriában polgárháború dúlna kijelentve, hogy „az Egyesült Államok szerint, az Assad rezsim erőszakkal és megfélemlítéssel próbálja elnyomni az ártatlan tüntetőket.”

Ugyanezt a retorikát hallottuk Líbia esetében is, miközben a NATO erők a vadászrepülőkkel és vállról indítható rakétákkal harcoló al-Qaeda vezette lázadóknak nyújtottak légi támogatást, akiket szintén „ártatlan tüntetőknek” nevezett a nyugati média.

Annak ellenére, hogy sokan úgy gondolják Irán lesz a következő nyugati katonai támadás célpontja, a NATO által vezényelt rezsimváltás terén valószínűleg Szíria a soros.

Az eseményeket Barack Obama indította el még augusztusban, amikor lemondásra szólította fel Assad elnököt. Az ENSZ már valamennyi nélkülözhető munkatársát visszahívta az országból.

Oroszország támogatása nélkül Szíria szinte teljesen védtelen lenne egy NATO támadással szemben.

„Nem látok olyan akadályt, ami pusztán katonai természetű lenne. Szíria nem képes védekezni a nyugati rendszerek ellen… de kockázatosabb akció lenne, mint Líbia esetében. Kemény katonai akcióra lehet számítani,” jegyezte meg Jean Rannou, a francia légierő korábbi parancsnoka.

Tudva, hogy a nyugati média szakértője a katonai beavatkozásokat igazoló hazugsággyártásnak, nem egyértelmű, hogy az Assad kormány tényleg kegyetlen vagy pedig jogos intézkedéseket foganatosít az országban kialakult polgárháborús helyzetben. Van, aki úgy gondolja, hogy a visszaéléseket kiszínezik, ugyanakkor Robert Baer, volt CIA ügynök és Alastair Crooke, korábbi MI6 tiszt szerint a szír nép változást akar, de semmiképpen sem egy „humanitárius” NATO támadás formájában.

Forrás: idokjelei.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 411 274 megtekintés

Videó: 47 555 929 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6804874

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh