A bevándorlók millió fenyegetést jelentenek az európai életszínvonalra és a társadalmi struktúrákra, és Európa nem lesz képes megőrizni a mostani életszínvonalat, ha menekültek millióit kell befogadnia - fogalmazott a brit külügyminiszter.

A szingapúri látogatáson tartózkodó Philip Hammond a BBC brit közszolgálati társaságnak adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán táborozó több ezer afrikai menekült veszélyt jelent a létesítmény biztonságára.

A konzervatív politikus szerint az európai uniós szabályokra tekintettel a migránsok "meglehetősen biztosak" lehetnek abban, hogy soha nem küldik őket vissza hazájukba. Hammond szerint Európa számára hosszú távon nem fenntartható, hogy menekültek millióiról gondoskodjon.

A brit külügyminiszter elsősorban afrikai menekültekről beszélt az interjúban. Mint fogalmazott, az európai és az afrikai életszínvonal közötti különbség miatt mindig lesz "gazdasági alapja" annak, hogy afrikaiak megpróbáljanak illegális úton az Európai Unióba jutni.

"Muszáj megoldanunk ezt a problémát, és képesnek kell lennünk visszaküldeni hazájukba azokat, akik nem jogosultak menekültstátusra. Ez első számú prioritás" - jelentette ki. "Mindaddig, míg az európai uniós jogszabályok olyanok, amilyenek, sok menekültnek elég egyszerűen csak betenni a lábát Európába, és soha nem fogják őket hazaküldeni - tette hozzá.

Hammond szerint annak garantálása, hogy az illegális bevándorlókat hazaküldhetik, kulcsfontosságú a calais-i migrációs helyzet megoldásában is. A Csatorna-alagút francia oldalán mintegy négyezren várnak a kedvező alkalomra, hogy vonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva átjussanak Nagy-Britanniába. A külügyminiszter úgy vélekedett, többet is lehetne tenni az alagút biztonságának védelmében, de ehhez a francia kormány együttműködésére is szükség van.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 064 994 megtekintés

Videó: 48 287 793 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919586

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh