A támadások azután kezdődtek meg, hogy Vlagyimir Putyin bejelentette: Moszkva kiterjeszti a szíriai katonai kampányát, miután bebizonyosodott, hogy az Egyiptomban lezuhant orosz utasszállítógépen terroristák bombát robbantottak.

Az orosz hadsereg több nagy-hatótávolságú rakétát is kilőtt a térségben állomásozó hadihajójáról, valamint az orosz légierő nagyszámú bombatámadást is végrehajtott a szíriai Da'es központjaként funkcionáló rakkai bázisa ellen.

A beszámolók szerint Moszkva figyelmeztette az Egyesült Államokat a támadásokról annak jeléül, hogy készek közelebbi együttműködésre az amerikaiakkal a szíriai katonai offenzívájukat illetően.

Az ISIS elleni harchoz az Angolok is csatlakoztak, ugyanis a francia légierő vasárnapi rakkai támadásait a Brit Királyi Légierő (RAF) drónokkal támogatta — jelentette az angol védelmi minisztérium.

A brit Reaper drónok a város felett információkat gyűjtöttek a terroristák pozícióiról, hogy a francia hadigépek pontosabb támadásokat tudjanak végrehajtani az ellenséges állások ellen.

A minisztérium azt is elárulta, hogy angol vadászgépek az iraki Szindzsárban is támadást hajtottak végre az ISIS állásai elleni, akik támadásra készültek az ott harcolókurd pesmerga harcosok ellen.

Forrás: 888.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 60 619 790 megtekintés

Videó: 35 931 956 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5714246

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh