A migránsok jelenléte és a bűnelkövetések számának növekedése közt tagadhatatlan összefüggés van; Törökország Nemzetközi Stratégiai Kutatóközpontjának külpolitikai szakértője, Elif Ozmenek Carmikli szerint a migránsok megjelenését nem csak a most ismert bűncselekmények számának növekedése, hanem a szervkereskedelem megjelenése is kíséri.

A szakértő a Szputnyik hírügynökség török szekciójának nyilatkozva fejtette ki, hogy szerinte Európa egyértelműbbé kell tegye a bevándorlási törvényeket, mert ezzel lehetetlenné tenné, hogy a migránsok szervezett bűnözéssel kapcsolatba kerülve érkezzenek a kontinensre. Elmondása szerint Törökországban a szíriai válság kezdete óta folyamatosan bővülő menekülttáborok környékén általánosságban megnőtt a bűnelkövetői aktivitás, és kiterjedt embercsempész hálózat épült ki, amire a válság utóbbi éveiben ráépült a szervkereskedelem.

Carmikli arról számolt be, hogy a menekülttáborokban már nem a nők és gyermekek ellen elkövetett nemi erőszak jelenti a legsúlyosabb bűncselekményt, hanem a szervkereskedelem, ami Törökország arab szomszédságában kiterjedt, nemzetközi formában működik. Az Interpol a napokban számolt be arról, hogy mintegy tízezer gyermek tűnt el. Carmikli szerint a bevándorlási útvonalak mentén valószínűsíthető, hová tűnik el ennyi gyermek, mert a szervkereskedők az arab országokban a fiatal áldozatok belső szerveit tudják legdrágábban eladni.

A szakértő emlékeztetett, hogy a migrációs útvonalakra más, szervezett bűnözői csoportok is ráépültek. A migránsok Európába juttatását biztosító embercsempészek havi szinten 50-100 ezer euró bevételhez jutnak. Ez az embercsempész hálózat számára havonta 5 millió euró profitot jelent; bátrabb becslések szerint az illegális bevándorlók Európába juttatása több profitot hoz, mint amennyi a szegényebb balkáni országok éves állami költségvetése, ennek okán hatósági szervek is érintetté válhatnak az embercsempész hálózatban.

Carmikli szerint ezen a helyzeten csak azáltal lehetne változtatni, ha Európa világosan megfogalmazott feltételeket szabna arra vonatkozóan, kit fogad be és ki az, aki inkább meg se próbálkozzon a menedékkérelem beadásával. Szerinte a bevándorlás nem egyértelmű szabályozásának következménye, hogy migránsok milliói akarnak szerencsét próbálni az európai kontinensen, és amennyiben egyszer már bejutottak Európába, menedékkérelmeik elutasítását követően nem fognak önként visszautazni, ehelyett felszívódnak a feketegazdaságban, és a szervezett bűnözői csoportoknak állandó növekedési lehetőséget biztosítanak.

A szakértő szerint Európa bizonytalan és országonként eltérő bevándorlási törvényei arra ösztönzik emberek millióit, hogy a jobb élet reményében kockáztassák saját és családjaik életét, ezáltal tízezrek válhatnak szervkereskedők és más bűnözői csoportok áldozatává.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 670 438 megtekintés

Videó: 48 878 324 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7018846

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh