Ömer Celik európai uniós ügyekért felelős miniszter szerint Törökország nem fogja teljesíteni a migrációs egyezményben vállalt kötelezettségeit, ha Brüsszel nem ad azonnal egy fix dátumot a vízummentesség megadására vonatkozóan.

Májusban az Európai Bizottság javasolta, hogy az Európai Parlament szavazza meg Törökország számára a vízummentességet, miután Ankara megfelelt az ezzel szemben támasztott 72 követelménynek, többek között az adatvédelmi előírások és a terrorellenes törvények tekintetében. Utóbbi azonban egy olyan követelmény, amit a török kormány nem hajlandó teljesíteni: Celik a Haberturk televíziónak nyilatkozva azt mondta, nem fognak változtatásokat hozni a terrorizmus elleni törvényekben, és Brüsszel – a feltétel teljesítése nélkül – adjon meg fix dátumot a vízummentesség életbe lépésére vonatkozóan. Ellenkező esetben Törökország kivonul a migrációs egyezményből, és a továbbiakban nem fogja őrizni a határokat Európa irányába, emellett illegálisan érkezett migránsokat sem hajlandó visszafogadni.

Az Európai Unió és Törökország márciusban kötött megállapodást a bevándorlás “kezeléséről”. Ennek jegyében Törökország 1-1 arányban visszavesz az Európai Unióba illegálisan érkezett migránsokat, cserébe az unió legálisan enged be ugyanennyit. Brüsszel a migrációs egyezmény megkötésekor tett ígéretet a vízummentesség megadásának felgyorsítására.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 734 megtekintés

Videó: 47 972 746 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887921

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh