Donald Trump megválasztott amerikai elnök kampánycsapata levette honlapjáról a "muszlimok kitiltása" linket.

Eltűnt a honlapról nemcsak a muszlimok amerikai beutazásának tiltásáról szóló link, hanem az is, amelyik a párizsi klímaegyezmény felmondását ígérte.

Mindkét ígéret a választási kampányban hangzott el, de a nagyobb figyelmet és a nagyobb felháborodást a muszlim vallású emberek amerikai beutazásának átmeneti felfüggesztéséről szóló, diszkriminatívnak ítélt ígéret keltette.

Donald Trump a terrorcselekmények veszélyére utalva még tavaly decemberben ígérte meg először, hogy teljesen megtiltja muszlimok amerikai beutazását, aztán a kampány során később "enyhített" a megfogalmazáson, és már "átmeneti" tiltást emlegetett. A honlapon mindenesetre az eredeti javaslat, ígéret szerepelt.

Nem szerepelnek már a honlapon a legfelső bíróság új tagjára vonatkozó személyi javaslatok sem, és hiányzik a gazdasági szabályozással és a védelmi politikával összefüggő néhány kampányjavaslat is. Helyettük egy adománygyűjtő oldalra terelik a honlap látogatóját. A Reuters brit hírügynökség megkereste a megválasztott elnök kampánycsapatát, ők azonban nem reagáltak a kérdésekre, és közleményt sem adtak ki a változtatásokról.

Al-Valíd bin Talál szaúdi herceg - aki egyébként nagy összegekkel támogat amerikai egyetemeket, és különösen sok adományt adott a Georgetown Egyetemnek, a CNBC televízióban dicsérte Trumpot, hogy a honlapról eltávolíttatta a muszlimok beutazási tilalmáról szóló javaslatot. Az interjúban a herceg elmondta azt is, hogy Donald Trump a Twitter-fiókjából szintén törölte a muszlimokat sértő bejegyzéseket.

Szamir Kaláf, az Amerikai-Arab Megkülönböztetés-ellenes Bizottság nevű civil szervezet vezetője csütörtökön egy sajtótájékoztatón szintén megköszönte a muszlimokat sértő javaslat eltávolítását a honlapról, de ő hozzátette: aggodalmaik még nem szűntek meg teljesen, hiszen "egy dolog mondani valamit, és teljesen más a cselekvés".

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 374 588 megtekintés

Videó: 38 600 220 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5899022

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh