Az orosz hatóságok letartóztattak két férfit, akik merényletre készültek Vlagyimir Putyin orosz kormányfő ellen.

A nemzetközi körözés alatt álló férfiak az ukrajnai Odessza városában tartóztatták le, és az orosz Egyes Csatorna közlése szerint bevallották, hogy merényletre készültek az orosz kormányfő ellen – jelentette az Russia Today. A tervet az orosz és az ukrán hírszerzés közösen akadályozta meg.

Vlagyimir Putyin szóvivője megerősítette a televízió információit, de egyelőre nem kommentálta a hírt – közölte az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

A beszámolók szerint a merényletet közvetlenül a március negyediki orosz elnökválasztás után akarták végrehajtani Moszkvában. A választást várhatóan Putyin fogja megnyerni, és 2008 után visszatérhet az elnöki székbe.

Frissítés:

Dmitrij Peszkov, a kormányfő sajtótitkára megerősítette, de nem kommentálta azt az információt, hogy Putyin elleni merényletet hiúsítottak meg.

Korábban az orosz televízió Első csatornája orosz és ukrán titkosszolgálatokra hivatkozva közölte, hogy a kormányfő elleni merényletet egy orosz-ukrán banda készítette elő. A banda az orosz elnökválasztást követően robbantás-sorozatot hajtott volna végre Moszkvában. A robbanóanyagot a fővárosba vitték, és a központban a Kutuzov sugárút körzetében rejtették el. Az volt a tervük, hogy felrobbantják a kormányútvonalon haladó kortezst.

Az Első csatorna adatai szerint az összeesküvést azt követően leplezték le, hogy Odesszában robbanás történt, amit először a háztartási gáz robbanásának tekintettek. De kiderült, hogy a helyszínen robbanóanyagot készítettek és folyt a merénylet szervezése.

Más kommentár eddig nem érkezett.

Forrás: hunhir.info, ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 619 772 megtekintés

Videó: 48 806 580 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7004344

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh