Védelmi megállapodást kötött Katar és Oroszország abból az alkalomból, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hivatalos látogatást tett az országban – közölték csütörtökön a közel-keleti arab emírség fővárosában. Orosz védelmi miniszter most először járt Dohában.

A megállapodás előző nap született, azt követően, hogy Sojgu megbeszélést folytatott Tamím bin Hamad ász-Száni sejk katari emírrel, valamint Háled bin Ali Mohammed al-Attija védelmi miniszterrel.

A katari védelmi tárca tájékoztatása szerint a két állam minisztere katonai együttműködésről írt alá megállapodást. Külön egyezség született a légvédelem területén történő kooperációról, valamint fegyverek eladásáról.


Bahrein, Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek június 5-én megszakította diplomáciai kapcsolatait Katarral, arra hivatkozva, hogy ez utóbbi támogatja a terrorizmust és beavatkozik más országok belügyeibe. Katar tagadja a vádakat.

Katar a válság kirobbanása óta 10 milliárd euróért F-15-ös harci gépeket vásárolt az Egyesült Államoktól, 5 milliárd euróért hét hadihajót Olaszországtól és 24 Typhoon típusú vadászgépet Nagy-Britanniától.

Forrás: kitekinto.hu / MTI/AFP

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 318 megtekintés

Videó: 47 973 511 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887980

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh