25 éves idén a budapesti Junkies, amit a fővárosban tartott hivatalos születésnapi buli után az ország legnépszerűbb klubjaiban is megünnepelnek a zenészek. A jubileumi koncertkörút Komlón startol, ahol a banda szeptember 21-én a Zrínyi Klubban lép fel.

2019 fontos év a Junkies naptárában: a zenekar idén 25 éves jubileumot ünnepel, amit igyekszik a rajongók számára is emlékezetessé tenni. A jeles évforduló apropóján „Negyedszázad kockázat és mellékhatás” címmel áprilisban egy exkluzív kiadvánnyal rukkoltak elő a zenészek, június közepén pedig a budapesti Barba Negra Trackben egy nagyszabású show-val emlékeztek meg a 25 éves karrierjükről. A mozgalmas nyári szezonban a hazai rendezvények mellett egy koreai rockfesztiválon is felléptek, ám ezzel még közel sincs vége az ünneplésnek: szeptemberben turnézni indul a csapat, felkeresve Magyarország legnépszerűbb klubjait.

„Mindannyian nagyon készültünk erre az évre, mindenképp szerettük volna a közönségünk számára is különlegessé tenni. Jóleső visszaigazolás, hogy a jubileumi kiadványunk alig pár hónap alatt aranylemez lett, és hogy a hivatalos születésnapi koncertünkre olyan sokan eljöttek júniusban. Mivel senkit nem szeretnénk kihagyni az ünneplésből, szeptember végén nyakunkba vesszük az országot és több nagyvárosban is fellépünk a jubileumi műsorunkkal” – mondja Szekeres András, a Junkies frontembere.

A negyedszázados klubturné szeptember 21-én Komlón startol, ahova a zenekar a dombóvári Hátsó Ajtó társaságában érkezik majd. A koncertnek a Zrínyi Klub ad otthont, ami már ismerős terep a Junkies tagjainak – korábban játszottak már a szórakozóhelyen.  

„Jó érzés egy olyan helyen indítani a turnét, ahol viszonylag otthonosan mozog a csapat, még úgy is, ha már elég régen jártunk ott. Komló, illetve Pécs környéke egyébként is sok szép emléket idéz – én imádok futni és túrázni, nem meglepő talán, hogy kirándulni is többször jártam arra magánemberként” – mondja Szekeres. „A koncertre egy igazi besztof műsort viszünk, megspékelve néhány ritkasággal. Reméljük, hogy a közönségünk is legalább annyira élvezi majd, amennyire mi élveztük a felkészülést a próbák alatt.”

A komlói koncert után egy rövid külföldi kitérőt tesznek a zenészek: a következő héten a szerbiai Topolyán játszanak, október elején pedig a Tankcsapda vendégeként pályafutásuk során először az Egyesült Államokba is ellátogatnak. A magyarországi turné az amerikai utat követően október 18-án Egerben folytatódik, de év végéig Miskolc, Szolnok, Debrecen és Mezőkövesd is sorra kerül majd, sőt, november közepén a budapesti Barba Negrában is ad egy nagyszabású koncertet a zenekar.

Facebook esemény: Junkies koncert Komló

Forrás: sajtóközlemény / Junkiesmusic