A POLYTEC Csoport igazgatósága a munkavállalók egészségének védelmében, és a gazdasági károk mérséklése érdekében úgy döntött, az európai autógyárakkal egy időben, a gyáraiban ideiglenesen beszünteti a termelést. A vállalat azonban egyetlen munkavállalójától sem válik meg.

A részleges leállást az európai és magyarországi koronavírus helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja. A nemzetközi autógyárakkal összhangban, a POLYTEC Komló Kft. átütemezi a megrendelések szállítását. A napokban még folytatják a vevőik halaszthatatlan igényeinek kielégítését, majd fokozatosan leállnak a termeléssel.

A kormányzati intézkedések és szabályozások alapján a vállalat már eddig is megtette a szükséges óvintézkedéseket – védőeszközök és kézfertőtlenítők biztosításával, fokozottan ügyelve a tisztaságra – hogy a munkatársak között megakadályozza a vírus lehetséges terjedését.

„A POLYTEC Komló Kft. számára a munkatársak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, ezért ebben az időszakban mindent megteszünk egészségük védelmének érdekében.” – hangsúlyozta Plesz István, a POLYTEC Komló Kft. ügyvezetője.

Az adminisztratív területen dolgozó munkatársaknak a vállalat már hetekkel ezelőtt lehetőséget biztosított az otthoni munkavégzésre, ehhez a cégcsoport minden technikai feltételt megteremtett. A leállást követően az első héten fizetett szabadságot vehetnek igénybe a munkatársak, majd az azt követő időszakra állásidőt fizet a vállalat.

Az ideiglenes leállás várhatóan április 14-ig tart, minden munkavállalójukat visszavárják, a nemzetközi és hazai helyzet függvényében azonban további intézkedéseket hozhatnak az alkalmazottak védelme érdekében.
POLYTEC Komló Kft.

Az 1986-ban az ausztriai Hörschingben alapított POLYTEC Group a kiváló minőségű műanyagipari megoldások vezető fejlesztője és gyártója. A cégcsoport jelenleg 4300 alkalmazottat foglalkoztat négy kontinensen, összesen 29 helyen működő telephelyein. 

A csoport know-how-ja több mint harminc éves tapasztalaton alapul, mely magában foglalja a műanyag fröccsöntést, speciális műanyag, poliuretán, valamint szálerősített műanyagok előállítását.

A komlói telephelyen szintén 30 éve folyik a poliuretán termékek gyártása. A korábban magyar alapítású tagvállalatot 2015-ben vásárolta meg 100%-ban a POLYTEC Csoport, mellyel egy erős háttérrel rendelkező, európai színvonalú gyáregység és vállalati kultúra valósult meg.

A komlói telephelyen készült termékek a prémium kategóriás autógyártók számára kínálnak integrált akusztikai megoldásokat, valamint számos további autómárka számára funkcionális- és design elemeket. A gyártóüzemben egyéb, nem autóipari terméket is előállítanak más felhasználási területek számára.

Forrás: POLYTEC Komló Kft.

 

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition