Az idén közel tízmillió forintot fordított a komlói önkormányzat a városi közvilágítás hézagainak felszámolására. A fejlesztések utolsó ütemét a napokban adták át.

A Mecsek felől érkezők számára festői látványt nyújtanak naplemente után Komló kivilágított utcái. A helyiek azonban korábban több szakaszon is azt tapasztalták, hogy nem kielégítő a közvilágítás. Ez pedig nem csak a közbiztonság szempontjából rejt kockázatokat, hanem balesetveszélyt is okoz.

Az önkormányzat ezért a lakosság véleményét is kikérve tudatosan mérte fel azokat a pontokat, ahol a hálózat bővítésére, fejlesztésére van szükség. A takarékos gazdálkodásnak köszönhetően lehetőség nyílt arra is, hogy új oszlopok és lámpák telepítésével megoldják a problémákat.

Októberben készült el a közvetlen belvárosi fekvése ellenére évtizedekig sötétbe burkolózó Bányász park és az Alkotmány út és a Függetlenség út közötti szakasz közvilágításának telepítése. A napokban pedig egy újabb beruházás zárult le: ezúttal a Berek utca, a Kölcsey utca és a Fecske köz eddig nem megfelelően megvilágított pontjai kaptak új lámpákat. A Berek utcában ráadásul egy korszerű, napelemes világítótestet szereltek fel a szakemberek. A teljes költségvetés meghaladta a 8,3 millió forintot.

Polics József polgármester az átadás kapcsán hangsúlyozta, hogy egy fokkal ismét élhetőbb lett a város. „Büszkék vagyunk arra, hogy saját erőből, egy helyi cégnek munkát adva tudtuk véghez vinni ezt a fejlesztést, hiszen mindig az a legértékesebb, legmegbecsültebb dolog, amit saját magunknak építünk. Arról nem is beszélve, hogy ezentúl sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés az érintett utcákban.”

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition