Csaknem 600 millió forintos beruházással kétezer négyzetméteres üzemcsarnok épül befektetők számára a Pécsi Ipari Parkban - közölte Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-vel annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházás keretében egy 2000 négyzetméter hasznos alapterületű, hat méter belmagasságú, szekcionálható, könnyűszerkezetes üzemcsarnokot építenek az ipari termeléshez szükséges közművekkel - részletezte a politikus. A létesítményt - folytatta a képviselő - úgy alakítják ki, hogy akár két termelő vállalat egymástól elválasztva folytathassa benne a munkát. Ahhoz 250 méter hosszúságú bekötőút is épül.

A kivitelezés várhatóan az év második felében indul és 2017 végére be is fejeződik - mondta el az MTI érdeklődésére Csizi Péter hozzátéve, hogy már a munkálatok alatt pályázatot írnak ki az üzemcsarnok hasznosítására. A képviselő a létesítmény építésének szükségességéről szólva kitért arra is, hogy a gazdasági szereplők jelentős része keres bérelhető ingatlanokat. Várakozási szerint majd a csarnokba települő cég vagy cégek legkevesebb száz új munkahelyet teremtenek.

"Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását és a befektetők városba vonzását" - fogalmazott. Csizi Péter példaként említette, hogy 2010 óta a városba települt cégek közül az IT Services Hungary és a Harman amerikai hangtechnika-gyártó cég is 500-500 embert foglalkoztat. A "régi ipari park" néven is emlegetett 131 hektáros területen működő 46 vállalat csaknem 1500 embernek biztosít megélhetést - tette hozzá.

A Pécsi Ipari Parkot üzemeltető - teljes mértékben önkormányzati tulajdonú - Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a szóban forgó területen található, a cég százszázalékos tulajdonában lévő 6600 négyezetméter területű üzemcsarnok és ingatlan bérbeadásából 2015-ben mintegy 85 millió, tavaly pedig mintegy 80 millió forintos bevételt realizált - tudatta a társaság az MTI kérdésére.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition