Másfél milliárd forintos beruházással újul meg a pécsi Janus Pannonius Múzeumnak (JPM) a város főterén található régészeti kiállítótere - közölte Őri László, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere kedden az MTI-vel annak kapcsán, hogy a közelmúltban aláírták a projekt támogatási szerződését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott fejlesztés keretében egy integrált múzeumi központot alakítanak ki, amely Pécset a középpontba állítva elsősorban régészeti kiállításként fog funkcionálni, de kiegészül majd helyi néprajzi és várostörténeti elemekkel is - részletezte.

Őri László ismertetése szerint a Pécs történetét az őskortól napjainkig bemutató tárlatot a JPM munkatársai állították össze a kor igényeinek megfelelő, interaktív szemléltetési eszközök beépítésével. A tervek szerint a Széchenyi téri felújított épületben kaphat helyet a pécsi értéktár-kiállítás is. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen bővülnek a múzeum program- és kiállításszervezési lehetőségei - hangsúlyozta az alpolgármester.

A városvezető kitért arra is, hogy a tervezők kiemelten foglalkoztak a turisták igényeivel, ezért a beruházás során a létrejövő fogadócsarnokba kerül a JPM kiállításait, valamint a város által kínált további turisztikai attrakciókat bemutató információs pont is.

Őri László az MTI kérdésére azt mondta: a kivitelezési közbeszerzést várhatóan még őszig kiírják és még idén megindulhat az egy évig tartó kivitelezés.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition