A hosszú tél végén sokan szeretnének már kertészkedni, vagy legalább átültetni a virágokat és az erkélyen gyönyörködni a látványban. Az idei évben is segítséget kapnak a virágot kedvelők, hiszen 2010 óta minden évben megrendezik városunkban a Virágos Komló mozgalmat.

Január 27-én tartotta zárórendezvényét a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület a Nemzetiségek Házában. Az esemény egyúttal megnyitotta az idei virágosító évet is, hiszen ez a tavasz sem telhet el a magánporták, intézmények és közterületek csinosítása nélkül. Fóris Zoltán ügyvezető elnök méltatta a támogatók, többek között a Városgondnokság, a Start munkaprogram dolgozói, Bernáth József virágárus, valamint a fővédnök Feuerstahler Terézia Főkertész munkáját.

Az idei évben is három alkalommal lesz kedvezményes virágvásár, ahol kertészmérnökök, kiállítók szakmai tanácsokkal, akciókkal, szórólapokkal és kiadványokkal segítik a virágosítást. Ismét lesz virágbank, a közterületekről felszedett növények ingyen elvihetők, illetve a magánszemélyeknél feleslegessé vált virágokat is lehet cserélgetni. Nemcsak a Főkertész asszonyhoz, de a területi képviselőkhöz is érkeznek a lakosságtól virágadományok, sőt, más településekkel is virágcsere kapcsolatban áll több képviselőnk.

Március 3-án a Nemzetiségek Házában a Közéleti Klub keretein belül az egyesület ismertetőt tart a Biokom felajánlásáról, ugyanis a komlói cég idén komposzttal szeretne hozzájárulni a virágosítás sikeréhez.

 

 

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition